Russiske angrep mot flere byer øst i Ukraina

Russiske styrker har angrepet flere byer øst i Ukraina i et forsøk på å utvide sin kontroll i landet, ifølge det ukrainsk militæret.

Saken oppdateres.

Ifølge den daglige sikkerhetsoppdateringen fra det ukrainske forsvaret fredag har de russiske styrkene fortsatt sine artilleri- og luftangrep mot havnen i Mariupol. Angrepene har særlig vært rettet mot de ukrainske soldatene som fremdeles har en siste skanse på Azovstal-stålverket.

Øst i Ukraina i har russiske styrker angrepet mål nær Donetsk, Lyman, Bakhmut og Kurakhiv. Det skal også ha blitt avfyrt artilleriild mot ukrainske styrker i nærheten av byene Novopavlosk og Zaporizjzja, en stor industriby midt i Ukraina som nå huser mange på flukt fra Mariupol.

Ifølge den ukrainske oppdateringen skal russiske styrker skal også ha overført ytterligere artilleritropper til grenseområdene ved den nordlige Tsjernihiv-regionen

På forsiden nå