Vanskelige forhandlinger om soldatene i Azovstal

Forhandlingene som skal sikre fri ferdsel for de ukrainske soldatene som er sperret inne i stålverket Azovstal i Mariupol, omtales som ekstremt vanskelige.

Saken oppdateres.

– Jeg deler frykten og bekymringen til dem som kjenner soldatene som forsvarer denne festningen, sier Ukrainas visestatsminister Iryna Veresjtsjuk ifølge nyhetsbyrået UNIAN

– Men dette er krig, og mirakler skjer ikke, det er kun den bitre realitet, sier hun videre.

Veresjtsjuk har de siste dagene prøvd å finne løsning for de ukrainske soldatene som er sperret inne på det enorme industriområdet og omringet av russiske soldater i havnebyen sør i Ukraina.

FN og Den internasjonale Røde Kors-komiteen har bistått i forhandlingene. Veresjtsjuk har snakket med russiske representanter, men hun sier «forhandlingene med fienden er ekstremt vanskelige». Hun understreker at de gjør alt de kan for å redde soldatene, men at «det er mulig utfallet ikke kommer til å tilfredsstille alle».

Veresjtsjuk sa tirsdag at flere enn 1.000 soldater var igjen i stålverket, og at hundrevis av disse er såret.

Tyrkiske myndigheter har også prøvd å forhandle om fritt leide for soldatene, men så langt har det russiske forsvaret nektet å gå med på det og krever på sin side at soldatene overgir seg.

På forsiden nå