Dette skjedde i Ukraina i natt

Dette er noen av de viktigste hendelsene knyttet til krigen i Ukraina natt til lørdag 13. mai.

Saken oppdateres.

* Forhandlingene om de ukrainske soldatene som er sperret inne i stålverket Azovstal i Mariupol, omtales som ekstremt vanskelige. Ukraina har ved hjelp fra FN og Den internasjonale Røde Kors-komiteen de siste dagen forsøkt å forhandle fram fritt leide for de om lag 1.000 soldater som er igjen i stålverket, men Russland har nektet.

* Selv om Ukraina gjør alt det kan for å drive ut russiske styrker, kan ingen i dag forutsi hvor lenge krigen vil vare, sier president Volodymyr Zelenskyj. Han sier det kommer an på «våre partnere, europeiske land, hele den frie verden».

* Samtidig vurderer ukrainske myndigheter at Russland har gått over i en ny og tredje fase i krigføringen. De russiske styrkene forsøker nå å forsvare de områdene som er okkupert så langt, noe som vil forlenge krigen i Ukraina, hevder landets myndigheter.

På forsiden nå