USA jobber for å evakuere irakiske flyktninger

Washington (NTB-AFP): USA vurderer hvilke muligheter de har til å evakuere tusenvis av sivile irakere som fortsatt er omringet av militante opprørere på Sinjar-fjellet i Nord-Irak.

USA fortsetter å fly inn nødhjelp til krigsflyktninger som er beleiret av opprørere på Sinjar-fjellet i Nord-Irak. 

Saken oppdateres.

Amerikanske fly har de siste fire døgnene sørget for nye forsyninger av mat og vann til de beleirede krigsflyktningene, men ifølge amerikanske myndigheter utforskes nå ulike alternativ for å evakuere de sivile.

Flyslippene har bidratt med livsviktige forsyninger, men forholdene i fjellene er utfordrende blant annet på grunn av sommervarmen.

– Det vil bli en veldig stor operasjon. De kan ikke bli på fjellet, sier Ken Pollack, Midtøsten-ekspert ved Brookings Institution.

Fire transportfly slapp søndag ned i alt 88 store paller med nødhjelp, blant annet nærmere 17.000 liter drikkevann og over 22.000 ferdigmåltider, opplyser Pentagon.

Flyktningene på Sinjar-fjellet tilhører den religiøse minoriteten yezidiene, som er omringet av militante islamister fra opprørsgruppen Den islamske staten (ISIL). Ifølge kurdiske selvstyremyndigheter klarte over 20.000 flyktninger søndag å komme seg ned fra fjellet og i sikkerhet. (©NTB)

På forsiden nå