– Frankrike vil iverksette et kontrollsystem for fly som ankommer fra områder som er rammet av viruset, het det i en pressemelding fra presidentens kontor onsdag kveld.

Torsdag skal EUs helseministre samles i Brussel for å drøfte tiltak mot ebola, men EU-kommisjonen har allerede varslet at det ikke er aktuelt å innføre ebolakontroller i alle EU-land. I stedet overlates avgjørelsen til hvert enkelt medlemsland.

Storbritannia ble i forrige uke det første europeiske landet som innførte ebolakontroller på flyplasser og jernbanestasjoner der Eurostar-togene fra kontinentet ankommer.

Air France har flyvinger mellom Paris og Guineas hovedstad Conakry, mens Brussels Airlines flyr til Conakry og Liberias hovedstad Monrovia fra flyplassen i Brussel.

Flere afrikanske selskaper flyr i de verst rammede landene, Liberia, Guinea og Sierra Leone, med flyvinger videre til Europa.

Ifølge en tjenestemann i EU vil eventuelle kontroller på europeiske flyplasser først og fremst ha som mål å informere passasjerer, slik at de vet hvor de skal henvende seg hvis de får feber og andre symptomer på ebola.