Terrorist angrep kosherbutikken fordi den var jødisk

Amedy Coulibaly sa at han valgte å ta gisler i kosherbutikken øst i Paris fordi han ville ramme jøder.

Eksplosjon foran supermarkedet hvor gisselaksjonen fant sted.  Foto: NTB SCANPIX

Saken oppdateres.

Det sa terroristen i et intervju med TV-stasjonen BMF som ble tatt opp mens han hadde forskanset seg og tatt gisler i kosherbutikken, som solgte mat som var laget etter jødiske tradisjoner og religiøse regler.

Han fortalte at han var medlem av terror- og opprørsgruppen Den islamske staten (IS), og at hans mål var å forsvare muslimer etter instruks fra IS. Han fortalte at han hadde valgt seg ut kosherbutikken nettopp for å ramme jøder.

– Det var en rystende antisemittisk handling, sa Frankrikes president François Hollande i en TV-sendt tale fredag kveld.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu ber Frankrike om å sikre franske jøder og jødiske steder ekstra godt i kjølvannet av terrorhandlingene de siste dagene, ifølge nyhetsbyrået AFPs israelske kilder.

– Vi føler med ofrenes familier. Israel tilbyr Frankrike all den hjelpen det trenger, skal Netanyahu ha sagt ifølge kilden.

Frankrike er det landet i Europa som har flest jødiske innbyggere, og landets mellom 500.000 og 600.000 jøder er verdens tredje største jødiske befolkning etter USA og Israel.

Coulibaly og fire gisler ble drept da politiet gikk til aksjon mot kosherbutikken fredag ettermiddag. Fire andre ble alvorlig såret.

På forsiden nå