Politimenn tatt for veiskilt-tyveri

To politimenn risikerer å få sparken, etter at sjefen deres oppdaget et stjålet veiskilt på politikontorveggen i Östersund.

Saken oppdateres.

Politimennene har denne uken forklart seg i retten om hvorfor de stjal med seg veiskiltet til «Gubbträsk» under en tjenestereise i Storuman i fjor vinter.

Så ikke humoren

Som en spøk ble skiltet festet på veggen til en kollega, men i desember ble det plutselig slutt på moroa. Ifølge Östersunds Posten beordret en sjef at skiltet skulle fjernes, samtidig som begge ble anmeldt.

Politimennene sier de hadde som hensikt å levere skiltet tilbake, men rakk det aldri. Planen var å ta bilde av «Gubbträsk», og så montere det på plass igjen, men så sviktet dømmekraften.

- Dårlig forklaring

Aktoren kunne på sin side skilte med følgende kommentar til mennenes forklaring: Skitsnakk.

- Om dere som politi påtreffer noen som akkurat har tatt ned et veiskilt, som da påstår at de bare skulle låne det en stund for så å sette det opp igjen, da hadde dere trolig avfeid dette som kvalifisert skitsnakk, sier aktor Per G Lindell til den svenske avisen.

Flere spøker

Forsvarerne Rolf Lohse og Andreas Victor er på sin side enige om at retten må tro at de ikke tok skiltet for å beholde det. Hvis politimennene dømmes for tyveri risikerer de å miste jobbene sine.

Den eldste av politimennene er i tillegg tiltalt etter at en annen spøk heller ikke falt i god jord, da han i høst flyttet en kollegas tjenestebil 100 meter på en parkeringsplass.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå