Skjærtorsdag er tradisjonelt dagen hvor trønderske ungdommer valfarter til Åre for å handle billig mat, drikke og tobakk. Våre svenske naboer holder nemlig butikkdørene åpne på denne helligdagen.

Spøkte med høye nordmenn

Det ble få ledige stunder da den norske invasjonen kom til Åre, ifølge polisen i Åres Facebook-side.

Heldigvis fikk de svenske politipatruljene hjelp fra en norsk patrulje som hadde kjørt over grensen og som bisto i Åre sentrum.

«Det var veldig verdigfullt da våre egne patruljer ikke alltid klarer språket (norsk), spesielt når det snakkes med en alkoholmarinert tunge. Det var også en bonus at den besøkende patruljen økte vår ellers beskjedne gjennomsnittlige høyde» skriver Åre-politiet videre.

- God del fyll i gatene

Politiassistent Björn Olofsson ved ungdomsgruppen i østersundpolitiet forteller at det var en rolig natt i Åre.

- Det var travelt i går ettermiddag. Ungdommene drar hjem til Norge i løpet av kvelden. Det var mange trafikklovbrudd, og det var hovedsakelig norske sjåfører på E14 som sto for dem, forteller han.

Det var rundt lunsjtider at høylytte og glade nordmenn inntok tettstedet. Politipatruljene rapporterte om at festen gikk ganske rolig for seg, selv om det var en del fyll i gatene.

30 fikk fartsbot

Politiet i vårt naboland gjør følgende oppsummering av den trønderske festen:

Sju overstadig berusede personer ble tatt hånd

Sju beslag av alkoholholdig drikke

30 sjåfører fikk forelegg på grunn av fartsovertredelse

3 beslag av førerkort

1 forelegg for kjøring med ulovlige dekk (manglet tilstrekkelig mønsterdybde)

1 forelegg for manglende bilbelte

1 forelegg for offentlig urinering

1 anmeldelse for ulovlig kjøring

På Åre-polisens nettside er det utdypet at de sju overstadig berusede personene besto av to kvinner, og resten menn. Alle var i alderen 20 til 35 år.

Mye roligere enn i 2011

Da adressa.no snakket med politiets innsatsleder Eva Helin i går, sa hun at det hadde vært en rolig feiring sammenlignet med da det toppet seg i 2011.

– Det har blitt roligere hvert år siden 2011. I år har det vært kjemperolig, sa Helin til adressa.nos reporter i Åre.

Politiet stilte mannsterkt utenfor Systembolaget i Åre da de første rånerne begynte å sige inn i 12-tida skjærtorsdag. Et helikopter utlånt fra politiet i Östersund holdt øye med trafikken inn mot Åre.