SAS deles i fire selskaper

København (NTB): Det skandinaviske flyselskapet SAS splittes i fire selvstendige selskaper som skal drive på grunnlag av hver sin luftfartstillatelse.

Saken oppdateres.

Fram til nå har SAS-flyene blitt operert fra Sverige, der også kontrollene har funnet sted. Men nye EU-krav gjør det vanskelig å opprettholde denne konstruksjonen, og derfor får de tre skandinaviske selskapene og det interkontinentale selskapet i SAS nå hver sin luftfartstillatelse, skriver den danske nettavisen epn.dk.


– Det gir en enklere organisasjon og gjør det mulig for oss å reagere raskere, sier Susanne Larsen, administrerende direktør i SAS Danmark.


– Fordelen er at hvert av landene nå får et fullt ut integrert flyselskap med lokal kommersiell og driftsmessig kontroll, sier hun til epn.dk.


Myndighetene i de tre landene kan med den nye ordningen føre direkte kontroll med sine SAS-fly. Det har til nå ikke vært mulig ettersom flyene har fløyet på en skandinavisk luftfartstillatelse.


Sikkerhetseksperter har tidligere advart om at kontrollen av SAS ikke var god nok blant annet fordi kontrollen er blitt administrert av den fellesskandinaviske kontrollmyndigheten, Skandinavisk Tilsynskontor. Dette kontoret ligger i Stockholm.


– Skandinavisk Tilsynskontor er altfor passivt i sin utøvelse. Det er konstatert at nasjonale tilsyn utfører kontrollen på en mye mer direkte måte med umiddelbare krav om handling, har eksperter fra de skandinaviske landene uttalt overfor sine myndigheter. (©NTB)

På forsiden nå