Er dette et romvesen?

En video av en vesen som titter inn gjennom et vindu i Nebraska ble lørdag vist fram på en pressekonferanse i Denver.

Saken oppdateres.

17. juli 2003 satte Stan Tiger Romanek opp et kamera mot vinduet i boligen sin i Nebraska, fordi han trodde noen gikk rundt huset for å kikke på hans to tenåringsdøtre.

Da han siden så gjennom filmen, oppdaget han et vesen som kikket inn like over vinduskarmen, som begynner åtte fot over bakkenivå. Vesenet hevet sakte hodet og kikket inn før det raskt trakk hodet ned - noe som kan ha vært for å unngå å bli oppdaget, skriver The Denver Post.

Vesenet hadde et stort ballongformet hode, hvitt fjes og store svarte øyne som så ut til å blinke.

Sjekker opptaket

Videoen ble levert til UFO-nettverket MUFON, som sjekket hvorvidt opptaket var autentisk eller ikke. Alejandro Rojas i MUFON sa på dagens pressekonferanse i Denver at alle undersøkelser så langt tyder på at videoen er ekte.

På spørsmål om hva vesenet utenfor vinduet kunne være, svarte Rojas slik:

- Om det var en dukke, måtte det har vært en veldig sofistikert dukke.

Lukket pressevisning

Rundt 30 journalister samt et dusin tv-kameraer var til stede på pressekonferansen, som ikke var åpen for andre enn pressen. Ifølge The Denver Post fikk ingen filme da videoen ble vist, med begrunnelsen at eksperter fortsatt gjennomgår videoen.

På Youtube har det allerede blitt lastet opp falske videoer som baserer seg på opplysningene som Romanek, Rojas og MUFON har gjort. Romaneks opptak er foreløpig ikke sluppet til offentligheten.

Jeff Peckman var initiativtaker for pressevisningen.

- Vi tror dette er en historisk pressekonferanse. Vi er veldig glade for å se slik interesse for saken, sa Peckman, som ønsker å skape debatt omkring eksistensen av liv på andre planeter.

Troverdighet

Flere av de involverte personene har fått problemer med troverdigheten. Peckman har uttalt at filmen vil komme sammen med annet bevismateriale i en dokumentar senere i år - noe som kan bli sett på som et forsøk på å tjene penger.

Samtidig har Romanek, som filmet vesenet utenfor vinduet, hevdet at han har hatt over hundre møter med romvesener.

På forsiden nå