Verdalingen som sluttet seg til IS i Syria i fjor la opp dette bildet i sosiale medier i mai. Foto: FAKSIMILE

Det er VG som melder at trønderen la ut et spillbilde i sosiale medier for nesten en måned siden. Bildet ble publisert på mannens profil 11. mai. Bildet skal være det første livstegnet siden han i april skrev hjem til en venninne i Nord-Trøndelag.

Da sendte han et bilde av seg selv hvor han poserte med en AK-47, en automatrifle, iført hettegenser og lue. Mannen, som er 31 år, har latt skjegget gro.

Var i Raqqa

Livstegnet i begynnelsen av mai er det første siden meldingen i april som har vært kjent for media i Norge. Fra verdalingens konto ble det lagt ut et bilde av en løve og et spillbilde som viser en kriger med brukket sverd.

Etter det Adresseavisen erfarer, har ikke mannen vært i kontakt med nær familie på flere måneder. Tidlig i 2015 sendte han meldinger som viste at han oppholdt seg i Raqqa, byen i Syria som regnes som IS’ hovedstad.

Har du tips? Kontakt oss kryptert

I meldingen han sendte hjem til venninnen i april skrev han ifølge VG (krever innlogging):

«Syk tilværelse i Syria da sjø. De e jo helt sundskutt å ihjelbomba hæle landet. Helt sykt. Heldigvis e de my bra brødre hen da :) Kosa mæ te tider sjø...»

Samtidig fortalte han at han var sendt ut på et farlig oppdrag.

«Æ e så alvorlig redd for å bli skada», skrev han.

Bilde av kriger

31-åringen er én av tre nordtrøndere som skal ha reist til Midtøsten. De to andre, en kvinne (28) og hennes ektemann (27), regnes for å være pådriverne for at 31-åringen reiste. I slutten av februar ble det kjent at 27-åringen er antatt drept i kamp.

I mars publiserte adressa.no dokumentaren «Hellig overbevist» som forteller historien til de tre nordtrønderne. Den leser du her (krever innlogging).