Kontroversiell hundekjøttfestival i gang i Kina

Yulin (NTB-AFP-Reuters): Mens hundekjøttglade kinesere er i gang med festivalen der opp mot 10.000 hunder skal slaktes og spises, er det mange som prøver å redde dyrene.

Saken oppdateres.

En kinesisk kvinne har betalt 7.000 yuan, tilsvarende 8.700 kroner, for å redde 100 av hundene. Den 65 år gamle kvinnen sier ifølge nettstedet Netease at hun vil ta til seg alle hundene og la dem få et permanent hjem hos seg for å beskytte dem.

Hun er en av mange dyrevernsaktivister som nå er i Yulin sør i Kina. Her åpnet nemlig i helgen den kontroversielle hundekjøttfestivalen, som er en del av den lokale midtsommerfeiringen.

Festivalen vekker fordømmelse internasjonalt, men mange kinesere ser på hundekjøtt som en delikatesse, servert sammen med litchi-frukt.

Lokalbefolkningen i Yulin hevder at hundene slaktes på en human måte, men det avviser dyrevernsaktivister, som mener praksisen er brutal.

– Det å være i denne type inferno av vold, usikkerhet og redsel som disse hundene nå befinner seg i, er noe av det aller verste enhver følende skapning kan oppleve, sier veterinær Siri Martinsen i NOAH – for dyrs rettigheter. (©NTB)

På forsiden nå