- Tog med flyktninger på vei mot Østerrike

Et tog stappfullt med flyktninger og migranter har kjørt ut fra togstasjonen i Budapest med kurs mot Østerrike.

Ungarsk politi har siden tirsdag stått utenfor den stengte togstasjonen i Budapest. Torsdag morgen trakk de seg tilbake.   Foto: NTB SCANPIX

Saken oppdateres.

Hundrevis av flyktninger og migranter har stormet et tog på Keleti-stasjonen i Budapest etter at politiet trakk seg tilbake fra området rundt stasjonen.

Det utspiller seg kaotiske scener på jernbanestasjonen i den ungarske hovedstaden i morgentimene torsdag etter at fortvilte og frustrerte flyktninger og migranter forsøkte å presse seg inn på et av togene som står på stasjonen.

TV-bilder viser hvordan hundrevis av flyktninger og migranter strømmer inn på stasjonsområdet, og en fotograf beskriver hvordan fortvilte foreldre prøver å dytte barna sine inn gjennom vinduene på et tog som ikke går.

Ingen tog

Men en talsmann for det ungarske jernbaneselskapet sier det ikke er satt opp noe tog fra Keleti-stasjonen til Vest-Europa med det første. Også en talsmann for politiet i Østerrike sier at det ikke er satt opp tog fra Budapest til Wien.

Jernbanestasjonen har vært stengt siden tirsdag, og siden da ungarsk politi slått en jernring rundt stasjonsområdet.

Men ved 8.30-tiden torsdag trakk plutselig politiet seg tilbake, og kort etter var plassen foran stasjonen tømt for folkemengden som hadde holdt til der.

Nærmere 2.000 flyktninger og migranter har siden tirsdag blitt nektet å reise videre med tog fra Budapest til Østerrike og Tyskland fordi ungarske myndigheter mener de ikke har de nødvendige dokumentene.

Frustrert og sinte

Det har ført til stor trengsel og mye frustrasjon, sinne og fortvilelse blant flyktningene og migrantene.

Onsdag florerte rykter om at politiet planla å flytte flyktningene til ukjente steder. Stemningen var opprørt og folk ropte: «Ikke politi» og «Tyskland, Tyskland».

Bare i august kom 50.000 migranter, først og fremst fra Syria, Afghanistan og Irak, til Ungarn, og de fleste av dem har Tyskland som mål.

På forsiden nå