Norge innfrir klimabidrag til Brasil

Rio de Janeiro (NTB): Norge vil innen klimatoppmøtet i Paris ha oppfylt sine forpliktelser om å bidra med inntil 6 milliarder kroner til Brasils Amazonasfond, opplyser klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H).

Saken oppdateres.

For sju år siden inngikk Norge og Brasil en avtale om at Norge skulle betale inntil 6 milliarder for resultatene Brasil oppnådde i sin innsats for å redusere avskogingen i verdens største regnskog innen 2015.

Brasil lanserte Amazonasfondet, som er åpent for bidrag fra land, privatpersoner og bedrifter. Norge var den første bidragsyteren til fondet.

De siste ti årene har Brasil redusert avskogingen i sin del av Amazonas med over 75 prosent. Det er bakgrunnen for at Sundtoft under sitt besøk i Brasil kunngjorde at Norge i løpet av året vil innfri løftet om å støtte Amazonasfondet med 6 milliarder kroner.

– Brasils prestasjoner har gitt store gevinster både for det globale klimaet, det biologiske mangfoldet og menneskene som bor i og utenfor Amazonas. Amazonasfondet har blitt en modell for andre nasjonale klimafond, sier Sundtoft i en pressemelding.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon sier resultatene Brasil har oppnådd er ett av verdens fremste klimatiltak, og trekker fram det brasiliansk-norske samarbeidet som eksempel til etterfølgelse. (©NTB)

På forsiden nå