Slengte på røret til Obama

Den amerikanske republikaneren Ileana Ros-Lehtinen trodde noen drev gjøn med henne da telefonen ringte og mannen i andre enden presenterte seg som Barack Obama.

Saken oppdateres.

– Jeg lar meg ikke lure, sa hun og slengte på røret.

Men det var faktisk den påtroppende presidenten som ringte. Han ville gratulere Ros-Lehtinen med gjenvalget til Kongressen, og si at han så fram til å jobbe sammen med henne når hun skal lede republikanernes fraksjon i utenrikskomiteen i Representantenes hus.

Heller ikke da Obamas stabssjef Rahm Emanuel forsøkte å ringe opp igjen, lot Ros-Lehtinen seg overbevise. Nok en gang slengte hun på røret.

Latterliggjort

Først da en partifelle og komitékollega av Ros-Lethinen ringte henne, lot hun seg overbevise om at det faktisk var den påtroppende presidenten som hadde ringt henne.

Ros-Lehtinen sier hun var skeptisk og ikke ville la seg lure, slik mange andre politikere har gjort, enten for åpen mikrofon eller åpent kamera.

Republikanernes visepresidentkandidat Sarah Palin ble for eksempel latterliggjort da hun trodde hun snakket med Frankrikes president Nicolas Sarkozy. Men det viste seg å være en programleder for et radioshow, som sendte intervjuet på direkten.

En god latter

– Jeg trodde det var en av radiostasjonene i South Florida som ville utsette meg for en forferdelig, forseggjort og utrolig spøk, sier Ros-Lethinen til avisen Miami Herald.

Da Ros-Lehtinen endelig var blitt overbevist, ringte Obama tilbake. Etter sigende fikk de seg begge en god latter.

– Han sa han hadde stor forståelse for at jeg reagerte som jeg gjorde, sier hun.

 
        
            (Foto: SCANPIX)

  Foto: SCANPIX

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå