Etterlyst av Interpol i 187 land:

Meldte seg i armanijakke og rolexur

Antrukket i armanijakke og med et rolexur på armen, meldte den norskfødte direktøren i IT Factory, Stein Bagger, seg for politiet i USA, skriver en amerikansk avis.

Saken oppdateres.

41-åringen, som ifølge Aftenposten.no er født i Norge, meldte seg selv for politiet i Los Angeles i delstaten California lørdag formiddag.

Bagger ble tidligere denne uken siktet for grovt bedrageri og dokumentfalsk av særlig grov karakter. Han har vært etterlyst av Interpol i 187 land og ble sist sett i Dubai 27. november.

Los Angeles Times skriver at Bagger tastet inn «police» på GPS-navigatoren som deretter loste ham til nærmeste politistasjon der han presenterte seg på følgende måte:

– Jeg er Stein Bagger. Jeg er på rømmen og er her for å melde meg.

Avisen skriver også at Bagger var antrukket i en armanijakke til 3.000 dollar, dyre bukser og et armbåndsur av type Rolex som angivelig koster 65.000 dollar.

– Amerikanerne har forsikret oss om at han er arrestert. Nå arbeider vi med en utleveringsbegjæring, sier Jens Madsen, som arbeider ved en avdeling i dansk politi som etterforsker økonomisk kriminalitet, til dansk TV 2.

– Ble truet

I en melding til familien hevder Bagger at han i fire år har vært utsatt for utpressing og trusler mot familien.

– Dette tvang ham til økonomisk kriminalitet. Til tross for dette har han prøvd å være et skikkelig menneske, og betale alle i tide, skriver familien på sin hjemmeside.

Sikkerhetsansvarlig for IT Factory og Stein Baggers nære venn, Hells Angels-medlemmet Brian Sandberg, sier han aldri har hørt om at Bagger skulle være truet.

– Stein Bagger har aldri virket redd på meg, eller nevnt at han hadde noe å være redd for, sier Sandberg.

Heller ikke politiet finner Baggers historie særlig sannsynlig.

– Hvorfor stakk han da av til Dubai og deretter videre til USA? Han kunne jo like gjerne meldt seg for politiet her i Danmark. Den holder ikke, sier Gert Have, visepolitikommissær i Nordsjælland-politiet, til avisen Politiken.

Eventyret over

Selskapet IT Factory har tidligere meldt om en voldsom vekst, og ifølge regnskapene økte bruttoomsetningen fra 336 millioner kroner i 2006 til 845 millioner i 2007.

For en knapp uke siden var eventyret over. Da opplyste styreformann Asger Jensby at det var begått bedrageri for minst 500 millioner danske kroner, og at direktør Stein Bagger var forsvunnet.

– Mine siste handlinger som styreformann i IT Factory har vært å anmelde Bagger til politiet og å begjære selskapet konkurs, sa Jensby på en pressekonferanse i København mandag.

Jensby sier til nyhetsbyrået Ritzau at han håper at Bagger er samarbeidsvillig når det gjelder spørsmålet om hvor pengene har tatt veien.

Livvakter

Den danskfødte styreformannen er bosatt i Kongsvinger. Hans storslåtte villa er finansiert med et lån på 24 millioner kroner fra Baggers private selskap Agios, skriver VG. Dermed kan det se ut som om båndene mellom Bagger og Jensby har vært tettere enn tidligere antatt.

Jensby har også disponert en luksusleilighet på Islands Brygge i København, med en tilhørende Lamborghini, som tilhører et selskap som kontrolleres av Bagger, ifølge Jyllands-Posten.

Det er Jensbys selskap JMI Invest som eide IT Factory, og det skal i det siste ha pågått hektisk aktivitet for å hindre at også JMI Invest går over ende.

I kjølvannet av svindelsaken har Asger Jensby vært nødt til å hyre livvakter, skriver Glomdalen.no. Bakgrunnen er at en av Baggers forretningspartnere i slutten av forrige uke ble overfalt og banket opp

 
 
        
            (Foto: SCANPIX)

  Foto: SCANPIX

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå