Får fan-sider på internett:

Legeheltene hylles av tusenvis

Legeheltene Mads Gilbert og Erik Fosse hylles på internett for den frivillige innsatsen de legger ned inne i det krigsherjede området på Gaza-stripen.

Saken oppdateres.

Mads Gilbert og Erik Fosse er to av få vestlige som er inne på Gaza-stripen. Legene jobber frivillig på et sykehus inne i det krigsherjede området og brukes som sannhetsvitner av media fra hele verden.

LES OGSÅ: Vil sende legene ut fra Gaza

Oppmerksomheten rundt innsatsen de legger ned sprer seg på internett og nå har de to fått store tilhengerskarer på flere nettsamfunn.7000 fansPå Facebook spres det invitasjoner til sider hvor de norske legeheltene anerkjennes og hylles.Over 7000 mennesker har meldt seg inn på siden tilegnet Mads Gilbert. Rundt 3000 har meldt seg inn i Erik Fosses gruppe.Gilbert (61) som kanskje har vært mest profilert i media, kom sammen med Fosse til Gaza på nyttårsaften. Legen har tidligere beskrevet situasjonen som «katastrofal» og sendt bilder og tekstmeldinger til media og kjente i Norge..Ifølge NTB er begge legene utslitt etter de store påkjenningene på sykehuset. De vil nå reise hjem i løpet av kort tid. Etter planen skal et nytt legeteam inn, bestående av en norsk ortoped og en anestesisykepleier, samt en belgisk lege. Anestesisykepleieren skal koordinere arbeidet, mens de andre skal operere og behandle skadde.TakkerInnleggene på sidene bærer preg av unison beundring for innsatsen legene har lagt ned under svært belastende forhold i over en uke. Her er et utvalg fra begge gruppene:- Stå på Mats Gilbert og alle andre der nede, dere gjør en fantastisk jobb og fortsett å fortelle verden hva som skjer i Gaza.- Vi følger med og håper på endringer og gode tider for folket og spesielt barna i Gaza. Lykke til! Fred og kjærlighet.- Gud har skapt engler. To heter Erik og Mads og befinner seg nå i Gaza...

 
 
På forsiden nå