Ti personer i trafikkulykke

To norske biler involvert. Tilstanden til en av ungdommene er meget alvorlig og uavklart.

Saken oppdateres.

Fire biler var involvert i ulykken, og det er mange skadde. Flere satt fastklemt.

- To personer som satt i de norskregistrerte bilene er alvorlig skadd, sier Henrik Hansson, vakthavande befal i politiet i Jämtland. Begge disse satt fastklemt.

I en pressemelding fra St. Olavs Hospital opplyser de at tilstanden til en av personene er meget alvorlig og uavklart. Kvinnen i begynnelsen av 20-årene blir behandlet på intensivavdelingen.

Ti personer involvert

To norskregistrerte biler og to svenskregistrerte biler er involvert. Det satt til sammen ti personer i de fire bilene. Sju av personene er nordmenn, og tre svensker.

- De to norskregistrerte bilene kolliderte på en eller annen måte. Bak en av bilene kom en svensk bil som klarte å bremse, men ble påkjørt bakfra av en annen svensk bil, sier Hansson til adressa.no.

Seks av de sju nordmennene ble sendt til sykehus i Norge, mens en person blir behandlet på sykehuset i Åre.

- Mistet kontrollen

I en av bilene satt fire norske ungdommer skal ha vært på vei til Åre. Ingen av de involverte skal ha vært deltakere på russearrangementet i byen.

Ulykken skal ha skjedd på E14 en mil vest for Duved ved Rullån, fem mil øst for grensen mot Norge.

Peder Berge Johannessen kom kjørende rett bak ulykkesbilene.

- En av de norske bilene med fire ungdommer kom kjørende mot Åre. Bilen mistet kontrollen på glatta, og kolliderte med en bil i motgående retning, sier han.

Ble slengt i grøfta

En av bilene ble slengt ut av veibanen og havnet i grøfta. To biler som kom etter den ene kjørte inn i bilen som ble igjen i veibanen.

Johannessen forteller til adressa.no at flere personer ble sittende fastklemt lenge.

- Vi så i alle fall at to av personene ble sittende fastklemt lenge. Brannvesenet slet virkelig med å få de ut, sier han til adressa.no.

Ifølge vitnet har minst to nordmenn fått alvorlige skader. Tre av norske ungdommene er sendt til St. Olavs Hospital.

- Brannvesenet og ambulanser var her nesten med en gang, sier Johannessen til adressa.no.

Helikopter fra Norge

Hovedredningssentralen på Sola bekrefter at Sea King-helikopter fra Norge ble sendt til ulykkesstedet, etter at det ble bedt om assistanse fra Sverige. Også et annet helikopter fra Norge deltok i redningsaksjonen, i tillegg til et svensk.

Det ble sendt fire ambulanser og fire politipatruljer til stedet. Det er veldig kaldt i området, og glatt på veien. Ifølge Östersund-posten ble det satt opp varmetelt for å behandle de skadde.

Politiet kjenner så langt ikke årsaken til ulykken.

 
 
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå