– Aung San Suu Kyi løslates i november

Demokratiforkjemperen Aung San Suu Kyi vil bli løslatt når hennes periode i husarrest utløper i november, skal en burmesisk minister ha sagt til lokale tjenestemenn.

Saken oppdateres.Kritikere mener imidlertid en eventuell løslatelse i november vil komme for sent til at fredsprisvinneren kan delta i et valg som trolig blir holdt i høst.

Generalmajor Maung Oo, som er Burmas boligminister, sa under et møte med lokale tjenestemenn 21. januar at Suu Kyi vil bli løslatt i november. Mange analytikere tror militærjuntaen som styrer landet, vil arrangere valg til ny nasjonalforsamling i oktober.

Opplysningene fra boligministeren er ikke bekreftet fra andre uavhengige kilder. Men tre personer som var til stede på det omtalte møtet, understreker at uttalelsen ble gitt foran flere hundre mennesker i Kyaukpadaung, som ligger rundt 565 kilometer nord for landets tidligere hovedstad Rangoon.

Aung San Suu Kyi har vært holdt innesperret i 14 av de siste 20 årene. Hun ble i august i fjor dømt til ytterligere 18 måneder i arrest for å ha åpnet hjemmet sitt for en amerikaner som uten å ha blitt invitert, svømte til Suu Kyis bolig.

Et eventuelt valg i Burma i høst vil bli det første siden 1990, da Suu Kyis parti NLD vant en overveldende seier som landets militære ledere nektet å anerkjenne

 
På forsiden nå