Therese Jogaug kunne juble for beste etappetid opp monsterbakken og en sjetteplass sammenlagt i Tour de Ski. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

- Jeg hadde en dårlig da lørdag, og en enda dårligere dag på avslutningsetappen. Hva det kommer av, vet jeg ikke, men jeg kjente det allerede på oppvarmingen at her var det noe som ikke stemte. Kroppen var dau, og kanskje er det noe av det samme som Astrid (Uhrenholdt Jacobsen og Marthe (Kristoffersen) har fått, sa Marit Bjørgen etter den skuffende etappen opp monsterbakken. Hun falt fra fjerdeplass og helt ned til en tiendeplass i sammendraget slått med tre minutter og 12 sekunder av vinneren Virpi Kuitunen.

Smilte bredt

Men ingen smilte bredere enn Therese Johaug etter målpassering på siste etappe av Tour de Ski. Hun føk opp slalåmbakken raskest av alle og ble beste norske sammenlagt på sjetteplass.

– Dette var veldig moro. Og bakken var ikke så tung i år som i fjor. Jeg hadde virkelig dagen og fikk en fin rytme opp bakken, sa Johaug etter at hun kom i mål.

Da kunne hun også konstatere at hun ble beste norske jente i sammendraget i Tour de Ski med 6.-plass, etter en veldig dårlig dag for en småsyk Marit Bjørgen.

Veldig bra

På avslutningsetappen var Johaug over to minutter raskere enn vinneren sammenlagt, Virpi Kuitunen.

– Jeg er veldig fornøyd, og spesielt artig er det å bli beste norske. Det hadde jeg aldri forventet. Med tanke på at jeg ikke er noe god i sprint og taper mange bonussekunder der, er det jo veldig bra med en sjetteplass, sa Johaug til NTB.

En realistisk forhåpning før start var å komme inn blant de ti beste etter at hun lå som nummer elleve før søndagens avslutningsetappe i Tour de Ski.

- Jeg hadde veldig lyst til å få til en god avslutning og sov ikke veldig godt i natt. Det var veldig moro å få det til, sa Johaug.

For venninnen Marthe Kristoffersen ble det ingen jubelavslutning. Både hun og Astrid Uhrenholdt Jacobsen måtte trekke seg fra avslutningsetappen med omgangssyke.