På det største valgmøtet hittil i valgkampen anklaget Obama sin republikanske motstander for å sette interessene til de velstående i samfunnet foran interessene til servitører og vaktmestre.

Han avviste samtidig McCains kritikk som misvisende og som et angrep på en plan for å gi skattelette til vanlige arbeidere.

Krever åpenhet

I en radioreklame hevdet McCain at Obama ønsket å øke skattene for noen, bare for å kunne dele ut offentlige penger til andre.

– Barack Obamas skatteplan vil omdanne skattedirektoratet til et gigantisk velferdskontor som omfordeler enorme beløp slik politikerne i Washington ønsker det, sa McCain.

– I Europa er i hvert fall sosialistlederne, som beundrer min motstander så mye, ærlige om sine mål. De bruker virkelige tall og et ærlig språk. Vi må kreve samme åpenhet fra senator Obama, fortsatte McCain.

- Er ikke velferd

Han viste til Obamas skatteplan, der Obama har lovet å gi skattelette til familier med en inntekt på under 250.000 dollar, rundt 1,5 millioner kroner.

Men Obama tok igjen i talen til de frammøtte i St. Louis.

– John McCain har så dårlig kontakt med vanskelighetene dere står overfor at han må være den første politikeren i historien som kaller skattelette for arbeidere «velferd», sa han.

– Den eneste «velferden» i denne valgkampen er John McCains plan om å gi ytterligere 200 milliarder dollar i skattelette til Amerikas rikeste selskaper. (©NTB)

Foto: SCANPIX