- Det meldes daglig om dødsfall

Alexander Buchmann fra Trondheim vil om kort tid forsøke å ta seg inn i Libya.

Saken oppdateres.

29-åringen befinner seg i øyeblikket i Alexandria i Egypt, hvor Leger uten grenser har satt opp base. Derfra jobber den humanitære organisasjonen med å sende medisinsk utstyr inn i det opprørsrammede landet.

Søndag ble ytterligere 12 tonn med medisiner og utstyr fløyet inn til Alexandria.

- Vi forbereder oss på at situasjonen kan utvikle seg. Leger uten grenser har ett team i Benghazi, og de melder daglig om dødsfall og hardt skadde, sier Buchmann, som reiste til Egypt i slutten av forrige uke.

Anstrengt ved Tunisias grense

Leger uten grenser følger situasjonen svært tett og har daglig oppfølging på situasjonen i Benghazi, landets nest største by. Organisasjonen har også flere team som jobber med tilgangen til hovedstaden Tripoli fra tunisisk side.

- Fra Egypt går det relativt greit. Det er større problemer med å komme seg over fra Tunisia i vest, men det jobbes med saken, sier 29-åringen.

Tirsdag har Gaddafi-lojale styrker samlet seg vest i Libya.

Ifølge innbyggere i området er situasjonen svært anstrengt, og man frykter at soldatene har planer om å angripe byen Nalut, som i øyeblikket kontrolleres av opprørere som vil styrte regimet.

Selv vil Alexander Buchmann trolig dra over grensen fra Egyptisk side om kort tid.

- Det ser ut som om jeg mest sannsynlig vil dra til Libya i løpet av de nærmeste dagene, sier Buchmann.

Humanitær krise

Foreløpig avviser diktatoren Gaddafi alle krav om at han må gå av. Mandag sa han i et intervju at det ikke pågår et opprør mot ham og at det ikke er noen demonstranter i Libyas gater.

Nærmere 100.000 mennesker har flyktet fra Libya til nabolandene i løpet av den siste uken, og både FN, Røde Halvmåne og andre hjelpeorganisasjoner advarer om at en humanitær krise er i ferd med å utvikle seg.

Følg adressa.no på Facebook

 
På forsiden nå