Gutt angrepet av bjørn

Har fått bittskader i begge beina og er klort opp på ryggen.

Saken oppdateres.

En 12 år gammel gutt skal ha kjørt rett inn i et bjørnehi i Funäsdalsberget skianlegg i Härjedalen. Det skriver polismyndigheten i Jämtlands län på sine nettsider. Hendelsen ble registrert klokka 15.47 fredag ettermiddag.

- Gutten er bitt i begge beina, og har fått en del øvrige bitt ellers på kroppen. Han har også fått kloremerker på ryggen, sier Emma Ekdahl ved operasjonssentralen i Østersund til adressa.no.

Opereres for skadene

Politiet har ikke fått et klart bilde av hendelsesforløpet, men det skal ha vært flere jevngamle barn i nærheten.

Gutten skal ha blitt dratt inn i bjørnehiet, skriver politiet på nettsidene, men han skal selv ha klart å komme seg opp derfra.

Gutten ble sendt til sykehuset i Østersund etter hendelsen. Adressa.no får opplyst fra akuttmottaket ved sykehuset at 12-åringen var ved bevissthet og etter omstendighetene hadde det bra.

I 19.30-tiden fredag er han inne til operasjon. Ifølge Aftonbladet ble sårene sydd igjen og gutten behandlet med antibiotika for å unngå infeksjoner.

Reddet av kompiser

Ifølge Jens Wilhemsson, skiområdeansvarlig ved Funäsdalsberget, kjørte også to andre ungdommer over hiet.

– To av dem kjørte rett over, mens den tredje falt ned, sier Wilhelmsson den svenske avisen Expressen.

12-åringens kompiser gjorde deretter det de kunne for å redde ham fra bjørnen:

– De skrek høyt og viftet med staver og ski. De gjorde alt for å forsvare seg, fortsetter Wilhelmson.

Bjørnen slapp gutten, og sprang deretter til skogs, ifølge avisen.

- Ekstrem uflaks

Direktør ved Funäsdalsberget skianlegg, Kevin Kirk, forteller at hendelsen skjedde cirka to hundre meter unna skianlegget - i et skogsområde hvor tre-fire skolelever kjørte offpiste.

- Det var ekstrem uflaks at han ramlet inn i et bjørnehi hvor det lå en bjørn og sov. Bjørnen ble redd, og bet og klorte gutten, sier han.

LES OGSÅ: Jegere angrepet av bjørn

Det var en større gruppe med elever fra en svensk skole som var på tur i området. Tre-fire elever tok seg en tur på egen hånd, og det var derfor ingen lærere i nærheten.

- Gutten og hans venner klarte å komme seg til anlegget på egen hånd, og varslet ifra om episoden, forteller Kirk.

- Ikke dagligdags

Gutten har fått en del bittskader, men han er hovedsakelig i sjokk, mener skianleggsjefen.

- Det vil gå bra med ham, sier han.

Kirk er ikke redd for at dette skal bli noe dagligdags hendelse.

LES OGSÅ: Jente (3) angrepet av bjørn

- Jeg er definitivt ikke redd for at dette skal skje med andre kunder. Det oppsto ingen panikk i anlegget, sier han.

Politiet og en skogvokter vil vurdere hva som vil være bjørnens videre skjebne. Det vil trolig bli gjort tiltak for at bjørnen ikke skal være i nærheten av anlegget.

Sendt til sykehus

- Vi vet alle at det finnes bjørn i Härjedalen, og man vet jo aldri hvor de kan legge seg i dvale. Dette er noe vi må leve med i mange år fremover, understreker Kirk.

På nettsiden til politiet ble det klokka 16.45 oppdatert med at politiet hadde kommet frem til skianlegget og at gutten var på vei til akuttavdelingen ved Østersund sykehus.

Det var Østersundsposten som omtalte saken først. I alt 18 personer ble angrepet av bjørn i Sverige i perioden 1995–2007. To av angrepene endte med dødsfall, melder NTB.

 
 
 
 
 
 
På forsiden nå