- Takk for alt, Are

Familien til Are Hjørungnes bekrefter at han er funnet omkommet.

Saken oppdateres.

På nettstedet Facebook bekrefter søsteren Silje Hjørungnes i ettermiddag at savnede Are Hjørungnes er funnet. Hun takker broren for alt han ga familien, og hun skriver at han alltid vil være i deres hjerter.

Foreldrene og søsteren til den 40 år gamle professoren befinner seg i Hawaii. Foreldrene til Hjørungnes deltok for første gang i søket etter sønnen samme dag som han ble funnet, skriver søsteren på Facebook.

- Vi kan bekrefte at en mannlig turgåer er funnet i nærheten av en avsidesliggende fjellsti på nordsiden av øya, sier politibetjent Mike Yoshimoto ved Wahiawa politistasjon til adressa.no.

Brannvesenet i Honolulu hentet ut den omkomne.

- Det er ingen andre enn den norske turgåeren som er meldt savnet de siste dagene. Vi har ikke bekreftet identiteten ennå, sier Yoshimoto.

Forsvant under løpetur

Are Hjørungnes (40) fra Malvik forsvant under en treningstur lørdag for over én uke siden. Han var på løpetur på øya Oahu sammen med fem-seks medlemmer av et lokalt lag for langdistanseløpere da han forsvant. De skal ha vært om lag 13 kilometer på vei da de stoppet for å drikke vann da nordmannen ble borte.

Familiens talsperson Morten Eriksen forteller til adressa.no at han har vært i kontakt med støttespillere på Hawaii som opplyser at en søkegruppe fant det de tror er Are Hjørungnes i 01.30-tiden norsk tid natt til søndag.

En gruppe på rundt 23 personer tilhørende Hawaiian Trail and Mountains Club var de som fant kroppen.

Hjørungnes var knyttet til Universitetet i Oslo, men har det siste året vært gjesteforeleser ved Manoa-universitetet i Honolulu i Hawaii.

Vil takke for hjelpen

Thea Ferentino skriver følgende på Hawaiian Trail and Mountain Club (HTMC) sin Facebook-side: «Det er trist å få rapporten fra Nate Yuen om at vi fant kroppen til Are Hjørungnes i dag. Omtrent 23 frivillige, hovedsakelig fra HTM møtte opp for søket som var koordinert av Fred Boll. Basert på en antakelse om at han kunne ha prøvd å gå ned klippene, og jeg foreslo at vi søkte ved klippekanten øst for Kealia trail. Vår gruppe, bestående av Justin Ohara, Gavin Terukina, August Smith og meg fant kroppen nesten halvveis opp, under en bratt fjellvegg som var cirka 40 fot høy. Vår dypeste sympati til familien av Are Hjørungnes».

 
På forsiden nå