FN-råd vedtok historisk resolusjon for homofile

Genève (NTB-AFP): FNs menneskerettighetsråd har vedtatt en resolusjon som fastslår at alle skal ha like rettigheter uansett seksuell legning. Resolusjonen er et stort framskritt for homofiles rettigheter og omtales som «historisk».

Saken oppdateres.

Forslaget ble fremmet av Sør-Afrika og fredag vedtatt med 23 mot 19 stemmer. Tre land avholdt seg fra å stemme.


- Det er historisk at vi har fått et vedtak som synliggjør og anerkjenner seksuelle minoriteters menneskerettigheter. Dette gir oss et viktig mandat for å løfte arbeidet videre, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.


-Jeg er glad for at FN tar dette på alvor. Norge skal kjempe sammen med homofile, lesbiske, bifile og transpersoner for rettigheter mange av oss tar for gitt, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.


Norge var en av forslagsstillerne til resolusjonen, som ber høykommissæren for menneskerettigheter om å forberede en studie om vold og diskriminering basert på seksuell orientering og kjønnsidentitet. Studien skal legge grunnlag for en paneldebatt i mars neste år i regi av Menneskerettighetsrådet. Panelet skal drøfte hvordan det internasjonale samfunnet skal følge opp anbefalingene fra studien. (©NTB)


§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå