Massedrapsmann hylles på nettside

Anders Behring Breivik skal ha utført det verste massedrapet man kjenner til.

Saken oppdateres.

Anders Behring Breivik er siktet for å ha skutt og drept minst 84 personer på utøya, og for bombeangrepet mot regjeringskvartalet hvor minst sju personer døde.

- Dette må være tidenes verste massakre, sier en tidligere politimann til Dagbladet. Wikipedias oversikt bekrefter langt på vei påstanden.

Det finnes imidlertid et sveitsisk nettsted tilegnet personer som begår massedrap. Spreekillers.ch (siden ble stengt søndag) opererer med en oversikt som smakløst kalles «Highscore».

Roser drapsmenn

På denne liste rager Behring Breivik øverst, med sørkoreanske Woo Bum-kon på andreplass. Bum-kon tok livet av 57 mennesker i Sør-Korea i 1982.

LES OGSÅ: Verre enn London

Bak Behring Breiviks navn er det mulig å skrive inn anonyme kommentarer. Klokken 13.50 hadde 80 skrevet inn. Noen få kommentarer fordømmer massemordet på Utøya, mens det store flertallet hyller 32-åringen for udåden.

- Perfekt planlegging, flott utførelse. Overlevde og kan antakelig være fri om 21 år, i verste fall, skriver en person.

- Long live Anders Behring Breivik, skriver en annen.

Datoen for massemordet er ført inn. Det samme er antall ofre og våpen. Siden har ført opp en pistol og en rifle med kikkersikte som våpnene som skal ha blitt brukt.

Svarer ikke

Siden har et underområde hvor kriteriene for massedrap forklares på en detaljert måte. Det hele beskrives på en seriøs måte og fremstår som en interesseside, for mennesker som er fascinert av mennesker som begår slike grufulle handlinger. Den har eksistert i flere år.

Organisasjonen bak nettstedet kaller seg International Committee of Competitive Spree Killing's. Ingen bak siden svarer på adressa. nos henvendelser.

Man skriver at siden og organisasjonen ikke oppfordrer til, eller går god for vold, og presiserer at man ikke tar ansvar dersom noen hevder å være medlem. Siden lenker brukere til andre nettsider, blant annet om andre massedrap, våpen og lignende.

 
 
På forsiden nå