Dronning Sonja spent før kunstdebuten

Helsingborg (NTB-Mette Estep): For første gang i sitt kunstinteresserte liv skal dronning Sonja selv oppleve at alle som vil kan vurdere hennes kunst. Hun har sommerfugler i magen før grafikken hennes stilles ut i Helsingborg fra torsdag.

Saken oppdateres.

Onsdag var pressen invitert til en sniktitt på de åtte kunstverkene signert den norske dronningen. De er utstilt under tittelen «Tre reiser – tre landskap» sammen med åtte trykk fra hver av de to kunstnerne Kjell Nupen og Ørnulf Opdahl, som har samarbeidet med dronning Sonja.


– Det er litt underlig å være den som nå skal vurderes, en ny opplevelse. Samtidig er det trygt og godt å gjøre dette sammen med disse inspiratorene jeg har hatt rundt meg, de kan så mye og er så sikre. Jeg føler at jeg er blitt båret fram, men jeg har gjort alt selv altså, sier dronningen til NTB.


De 24 originale kobber- og polymertrykkene utgjør en komplett mappe. Denne er trykket og solgt i 50 eksemplarer. Dronningens åtte verk er inspirert av fotografier fra Svalbard. Inntektene går til et stipend for å stimulere til utvikling av papirbasert kunst.


– Det er en utrolig flott utstilling som Atelje Larsen har fått til, trolig den største av sitt slag i verden, sier dronningen. (©NTB)


På forsiden nå