76-åring tiltalt for stekepanne-snusk

Svenske Astrid Jornefeldt skulle kaste steikepanna si. Nå er hun tiltalt for tilgrising av miljøet.

Saken oppdateres.

Pensjonisten fikk ikke den gamle stekepannen sin ned i søppelbeholderen i Skara sørvest i Sverige. Derfor satte 76-åringen den ved siden av.

I landet der en ledende politiker i sin tid kalte Norge «den siste sovjetstaten», bruker rettsvesenet titusener av kroner på å finne ut hvem som har ansvaret for at en stekepanne til en hundrelapp eller to ikke ble kastet på forsvarlig vis. Tiltalte i saken rister på hodet.

Astrid Jornefeldt forteller til avisen Aftonbladet at hun la plastposen med pannen mot søppelbeholderen og gikk inn i en butikk. Da hun kom ut igjen, ble hun møtt av en mann som sa at hun hadde gjort noe ulovlig. Han forlangte å få vite hennes navn og adresse.

Hun gikk for å hente stekepannen, men da var den borte, og hva skulle hun så gjøre, spør Aftonbladet. – Det vet jeg ikke. Men vi mener uansett at hun har gjort seg skyldig i brudd på miljøloven, sier Stig Jansson i Förpacknings- og Tidningscentralen FTI.

FTI har som ansvarlig for avfallet i Skara satt opp overvåkingskameraer, såkalte søppelspioner, som ifølge Aftonbladet filmer alt og alle på søppelplassen. Svenske Storebror ser altså sine undersåtter, selv om de bare skal ut med søpla.

 
På forsiden nå