Norske kristenledere til Israel for å beklage

Jerusalem (NTB): Utsendinger fra 21 kristne grupper i Norge, med Tønsberg-pastoren og misjonæren Terje Liverød i spissen, tropper onsdag opp i den israelske nasjonalforsamlingen for å beklage Norges medvirkning til Oslo-avtalen.

Saken oppdateres.

Gruppen skal ifølge Jerusalem Post overbringe beklagelsen til visepresidenten i Knesset, Gila Gamliel fra statsminister Benjamin Netanyahus høyreparti Likud.

Gamliel har i alle år vært en sterk motstander av Oslo-avtalen fra 1993, som ga palestinerne delvis selvstyre i enkelte områder av Vestbredden og Gazastripen.

– Vi ber om at Israel som nasjon tilgir oss for Oslo-avtalen som deler opp landet Israel, for pengene fra Norge som ender opp hos terroristorganisasjoner, for ikke å flytte vår ambassade fra Tel Aviv til Israels evige og udelelige hovedstad Jerusalem, for ikke å stå opp og forsvare Israel i en verden med stadig mer fiendskap, og for de antisemittiske og antisionistiske holdninger som rår hos norske politikere og medier, heter det i beklagelsen.

De kristne utsendingene vil også be om tilgivelse for at jøder først i 1851 fikk slippe inn i Norge, for at norske jøder ble sendt til dødsleirene under holocaust og for at jødiske krigsflyktninger ifølge dem ble avvist etter andre verdenskrig.

– Vi vil gjøre vårt for å rette opp disse feilene, sier Liverød til Jerusalem Post. (©NTB)

På forsiden nå