Forlater du stranda slik vil det svi på pungen

Dyrt å forlate stranda på Mallorca i bare speedo eller bikini i sommer.

Hvis du kler deg slik utenfor stranda på Mallorca risikerer du bot. 

Saken oppdateres.


Tusenvis av nordmenn reiser hvert år til Mallorca for å nyte sol og sommer. Som seg hør og bør skjer det med minst mulig tekstiler på kroppen. Det er helt greit, men beveger du deg utenfor stranden eller svømmeanlegget kan ferien bli dyrere enn planlagt.

Lang diskusjon

De som går kledd i bikini, badedrakt eller badebukser på en gate eller vei som ikke ligger i umiddelbar nærhet til stranden kan regne med med bøter på opptil 500 pund (Cirka 5000 kroner)

De nye reglene inngår som en del av Ordenanza Civica, en lov om hvordan gode innbyggere skal oppføre seg. Etter to år med diskusjoner gjenstår det bare for de lokale myndighetene i Palma de Mallorca å vedta forslaget. Ifølge Mail Online skjer det i slutten av mai,  og dermed rekker myndighetene å starte bøteleggingen allerede i sommer.

Nekter servering

Klesreglene er kommet fordi bar- og restauranteiere er drittlei av halvnakne turister som tusler inn for å spise eller drikke. Det skal allerede være flere eksempler på at eiere nekter å servere lettkledde beboere og turister.


På forsiden nå