Valget i Russland:

Mistenkt for giftmord - valgt inn i Dumaen

Andrei Lugovoi, som er hovedmistenkt for å ha forgiftet Alexsander Litvinenko, er valgt inn i det russiske parlamentet.

Saken oppdateres.

Lugovoi, som er valgt inn for ultranasjonalistiske Liberaldemokratisk Parti, blir trolig også leder for Dumaens sikkerhetskomité, skriver den danske avisen Politiken i sin nettutgave.

- Lugovoi skal arbeide i en komité som ligger tett opp til hans spesialområde. Det blir sannsynligvis sikkerhetskomiteen, og trolig blir han formann, sier partileder for Liberaldemokratisk parti, Vladimir Sjirinovski til nyhetsbyrået Reuters.

Lugovoi har en fortid som spion for den russiske sikkerhetstjenesten FSB (tidligere KGB).Døde etter pubmøte

Det var den 1. november i fjor at den tidligere KGB-agenten og Putin-kritikeren Alexander Litvinenko (43) ble forgiftet med det radioaktive stoffet polonium 210 på en pub i London.

Dette skal angivelig ha skjedd i et møte med Lugovoi og Dmitry Kovtun, også tidligere agent i FSB. Om lag tre uker senere døde Litvinenko.Britiske etterforskere har siden funnet rester av stoffet flere steder hvor Lugovoi har opphold seg, blant annet i flyet han tok til London i forkant av møtet.

Les også: - Mener Putin forgiftet ham

Britiske myndigheter siktet Lugovoi for giftmordet, men russiske myndigheter - med Putin i spissen - har vært lite samarbeidsvillige i saken. Det hele toppet seg i juli i år, da Russland avviste Storbritannias utleveringskrav, med det resultat at fire russiske diplomater ble utvist fra Storbritannia.

Nekter skyld

Lugovoi selv har hele tiden nektet for å ha noe med drapet å gjøre. Imidlertid hevder han at drapsmistankene langt på vei har bidratt til suksessen i hans politiske karriere. Særlig har han lært mye om å være i mediene, skriver Politiken.dk.

Nå som han er folkevalgt, er han i immun mot straffeforfølgelse i Russland.

LES OGSÅ: - Et tilbakeskritt for demokratietSittende president Vladimir Putins parti, Det forente Russland, vant valget med suveren margin. Sammen med støttepartiet Et rettferdig Russland fikk de tilsammen 70 prosent av stemmene. Lubovois nasjonalistiske parti Liberaldemokratene passerte sperregrensen på 7 prosent, og fikk totalt 8,2 prosent oppslutning.

På forsiden nå