Karoline Bergh Ellingsen (26) fra Trondheim våknet til nyheten om at byen hun bor i, var rammet av flere eksplosjoner, både på lufthavnen og ved metrostasjoner. Til daglig bor hun i bydelen Ixelles, som ligger 8-10 minutters gange unna EU-bygningene.

- Jeg synes det er ekstremt ubehagelig. Det er bare flaks at jeg dro hjem tidlig til påskeferie, sier hun.

- Sterkt preget

Bergh Ellingsen er nå hjemme i Trondheim etter å ha dratt fra Brussel lufthavn Zaventem på torsdag. Tirsdag morgen gikk det av to eksplosjoner i terminalen.

- Jeg har bodd her siden september i fjor, og byen ble sterkt preget av Paris og det som skjedde i etterkant av terroraksjonen der, sier hun.

Det var flere pågripelser av antatte gjerningspersoner i Molenbeek.  Bergh Ellingsen jobber som frilans danser i Brussel, og trives godt i hovedstaden.

- Rett etter Paris var det væpnet politi på hvert eneste gatehjørne i mange uker etterpå. Folk ble paranoide, og mange unngikk kollektivtransporten, sier hun.

- Blir redd

Selv har hun vært bevisst på at livet må gå videre.

- Det blir ingen tilværelse man kan leve i, dersom man skal gå rundt og være redd hele tiden. Jeg har forsøkt å leve livet mitt normalt, sier hun.

- Men man blir selvfølgelig redd når noe sånt skjer. Jeg tar metro daglig, legger hun til.

Trondheimsjenta reiser tilbake til Brussel på tirsdag.

- Jeg håper det har roet seg til dag. Jeg vil helt klart følge med godt fremover, sier hun.

LIVESTUDIO: Siste nytt om eksplosjonene i Brussel

Sendte hjem folk fra jobb

Hun har rukket å snakke med ei venninne som bor i Brussel.

- Hun fortalte at kontoret ble stengt i en såkalt «lockdown». De får ikke forlate kontoret. Det var en følelse av panikk, sier Bergh Ellingsen.

Fremdeles har hun ikke fått kontakt med alle i Brussel. Hun tror ikke Brussel er tilfeldig mål.

- Det er Europas hovedstad, og det er logisk at den blir rammet. Det er mange nasjonaliteter her, og det er ikke bare Belgia som blir rammet.

- Trusselnivået heves

Marie Flemmen Hellsaa fra Asker jobber i Brussel, men har ikke vært i områdene der eksplosjonene har skjedd tirsdag. Hun merker likevel spenningen blant innbyggerne.

- Situasjonen er definitivt spent. Vi følger med på radio og venter på oppdateringer. Metroen er blitt stengt, trusselnivået heves, så akkurat nå ligner det veldig på hvordan byen var dagene etter Paris i november, sier hun.

Massimo Busuoli, leder for NTNUs kontor i Brussel, så røykl og folk som blødde ved Maalbek metrostasjon

- Er du redd?

- Jeg personlig er ikke redd akkurat nå, men jeg kan ikke snakke for mannen i gata. Jeg kjenner på at det er ubehagelig at alt dette skjer, men så lenge man utøver god personlig sikkerhet og er årvåkne hvis man absolutt må ferdes i byen eller på offentlig transport akkurat nå, går det nok fint, sier hun.

Marie Flemmen Hellsaa bor og jobber i Brussel. Hun kjenner på at det er ubehagelig at alt dette skjer. Foto: Privat