- De to siste årene har det bygget seg opp, og nå ble det nok for oss, sier Leif Eggen, gruppeleder i Venstre, til Adresseavisen.

Senterpartiet, Venstre, Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti har hatt makten i Stjørdal siden kommunevalget i 2015. De borgerlige har sittet med makta i kommunen i 18 år.

Nå er det imidlertid slutt på et rent borgerlig samarbeid.

Les også: Portrett med ordfører Ivar Vigdenes

MDG inn

Torsdag ettermiddag annonserte ordfører Ivar Vigdenes (Sp) på en pressekonferanse at Miljøpartiet de Grønne kommer inn istedenfor Venstre. Dette sikrer et knapt flertall, 21 mot 20, i kommunestyret for de nye samarbeidspartnerne.

- Vi har fått inn et eget punkt i samarbeidsavtalen om at Stjørdal skal være en foregangskommune innen klima- og miljøpolitikk, sier MDGs Tommy Reinås til Adresseavisen.

- Det er kanskje uvanlig at MDG samarbeider med de borgerlige, men vi opplever at både de røde og de blå er dårlige på klimapolitikk, og har alltid sagt at vi er blokkuavhengige. Nå som vi sikrer flertallet med vår ene representant, er vi i posisjon til å oppnå mye, sier Reinas videre.

Les også: Trøndersk MDPG-topp: - Det er nok best å stå utenfor regjering

Skolekompromiss

Bakgrunnen for bruddet mellom Venstre og de øvrige borgerlige partiene skal være saken om nedlegging av tre grendeskoler i Stjørdal. Sp og MDG var imot nedleggelse, mens Venstre var for.

Saken har vært heftig debattert i Stjørdal. Like før jul stemte kommunestyret for å legge ned skolene i Flora, Forradal og Skjelstadmarka.

Torsdag annonserte imidlertid Vigdenes et politisk kompromiss. Skolene i Forrdal og Skjelstadmarka beholdes, mens skolen i Flora legges ned.

- Vi var imot nedleggelse, og har nå klart å inngå et kompromiss, der Flora legges ned. Det er imot vårt ønske, men det er et resultat vi er fornlyd med, sier Vigdenes til Adresseavisen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.