Debatten startet mandag, mens en tredje og avgjørende avstemning i plenum er planlagt tirsdag, opplyser nasjonalforsamlingens president Sjalva Papuasjvili.

Titusenvis har demonstrert mot lovforslaget både denne og forrige helg. Mandag morgen forsøkte demonstranter også å sperre inngangen til nasjonalforsamlingen for politikere på vei inn i bygningen. Om lag 20 demonstranter er pågrepet, melder russiske nyhetsbyråer.

Loven innebærer at organisasjoner og virksomheter som får mer enn 20 prosent av finansieringen fra utlandet, må registrere seg som utenlandske agenter.

Den er svært lik loven som Russland tidligere har innført, og som er blitt brukt til å slå hardt ned på uavhengige og kritiske medier, samt menneskerettsorganisasjoner. Planen er at den skal innføres innen midten av mai, altså om få dager.

President Salome Zourabisjvili, som kommer fra opposisjonen, har truet med å legge ned veto, og regjeringspartiet Georgisk drøm har etter dette gitt signaler om at lovteksten kan bli noe endret.