Kina anser den selvstyrte øya som sitt territorium og legger press for å holde landet ute av internasjonale organisasjoner. Kun 14 land har offisielle diplomatiske relasjoner til landet.

– Vi jobber med Taiwans president for at det paraguayanske folk skal få føle de virkelige godene av den strategiske alliansen, sier presidenten til Financial Times.

– Det er taiwanske investeringer på mer enn 6 milliarder dollar i land som ikke har diplomatiske bånd til Taiwan, og vi ønsker at 1 milliard av den potten skal gå til Paraguay. Det vil hjelpe oss med å styrke argumentet for hvor viktig den strategiske alliansen med Taiwan her, legger han til.

Beijing har brukt flere tiår på å oppmuntre Taiwans diplomatiske allierte til å bytte side, inkludert fire land i Latin-Amerika: Nicaragua, Panama, El Salvador og Den dominikanske republikk.

Det taiwanske utenriksdepartementet skriver på epost til avisa at storinvesteringen vil ha «dyp betydning» for partnerskapet.

– Regjeringen oppmuntrer taiwanske selskaper til å besøke landet og utforske investeringsmuligheter der, heter det videre.