Minst 15 personer er drept i angrep utført av det syriske luftforsvaret i opprørskontrollerte områder i den krigsherjede storbyen, ifølge organisasjonen. Ytterligere ni sivile skal ha blitt drept i bombardement av regjeringskontrollerte deler vest i byen.

I tillegg skal 27 personer være drept i syriske og russiske bombeangrep rettet mot landsbyer vest i Aleppo-provinsen.

Storbyen har vært delt mellom opprørsstyrker i den østlige delen og regjeringsvennlige styrker i den vestlige siden midten av 2012. De siste ukene har et stort antall sivile liv gått tapt i harde kamper om kontroll over byen, som regnes som svært viktig både for regimet og opprørerne.

Humanitær krise

I takt med kamphandlingene har det vokst fram en humanitær krise i Aleppo og behovet for nødhjelp er akutt.

Tysklands utenriksminister, Frank-Walter Steinmeier, sier at det kan bli nødvendig å lage en luftbro for å få hjelpen inn. Landet er i samtaler med USA, Russland og FN for å forsøke å få i stand akutt humanitærhjelp, opplyser han til avisa Welt am Sonntag.

På tross av innstendige oppfordringer om en våpenhvile, samt et russisk løfte om en tredagers daglig pause i luftbombingen, har ikke volden avtatt.

- Hvis begge parter i Aleppo fortsatt ikke mottar tilstrekkelige humanitære leveranser, bør vi også vurdere muligheten for å få inn hjelp, spesielt medisinske varer, via lufta, sier Steinmeier til den tyske avisa.

Det er beregnet at omtrent 1,5 millioner mennesker fortsatt bor i Aleppo, minst 250 000 av dem i de østlige bydelene som kontrolleres av opprørere.

IS slapp fri sivile

Samtidig med den dramatiske situasjonen i Aleppo, har ekstremistgruppa IS bortført og brukt 2000 sivile som menneskelige skjold i Nord-Syria da gruppa trakk seg ut av byen Manbij.

Lørdag kom det meldinger om at de fleste av fangene var blitt sluppet fri. Fangene er riktignok sluppet fri i IS-kontrollerte områder, opplyser eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) lørdag.

Opprørsalliansen SDF, som består av kurdiske og noen arabiske militskrigere, innledet sin offensiv mot byen i mai. Fredag kunngjorde de at Manbij er frigjort fra IS, som inntok byen i januar 2014.