Erna Solberg valgte å sove lenge tirsdag morgen, til noe frustrasjon for pressen som hadde ventet i flere timer utenfor boligen hennes på Smestad i Oslo. Ifølge hennes mann, Sindre Finnes, feiret han med et glass vin, mens Erna nøyde seg med et glass vann.

– Jeg måtte ha med meg valgresultatene fra fylker og kommuner rundt i landet og ble sittende for lenge oppe, men har sovet godt og lenge, sier en glad og opplagt Høyre-leder.

Starter forhandlingene

Solberg sier hun nå skal studere mandatet de har fått fra velgerne, takke Høyres administrasjon og ikke minst alle frivillige med innsatsen under en lang valgkamp.

– Fredag blir det et fellesmøte mellom den nye stortingsgruppa og sentralstyret som skal gi oss grunnlaget for å forhandle med de andre partiene. Det er mulig å finne løsninger, samtidig som ingen kan regne med å få igjennom hele sitt program. Jobben blir å se hvor vi lett kan bygge broer, og hvor det er vanskelig, sier hun.

Høyre-lederen ønsker seg en firepartiregjering.

– Vi har fått et supersterkt mandat på borgerlig side og jeg håper å få med alle de fire partiene i en ny regjering. Det gjenstår å forhandle mange vanskelige saker, men ingenting vil skje i hemmelighet på bakrommet, fastslår Solberg.

Ikke lyst til å flytte

Erna Solberg, mannen Sindre Finnes og barna Ingrid (14) og Erik (16), bor i et boligfelt bestående av lave boligblokker og mindre firemannsboliger. Tidlig tirsdag var barn som var på vei til skole, nysgjerrige på det store presseombudet som hadde inntatt nabolaget.

På spørsmål om hun hadde viet det noen tanker at hun nå skal flytte fra leiligheten på Smestad til statsministerboligen bak Slottet, sa hun at hun misliker sterkt å flytte.

– Jeg liker ikke å flytte fra naboene mine her på Smestad, sa Solberg.

– Da må jeg i hvert fall ha med bildene mine, la den påtroppende statsministeren til, før hun forsvant i en svart regjeringsbil.