President Jakob Bergvik Aure forteller at de ber alle norske studenter i Paris om å følge myndighetenes råd.

- Vi har vært i kontakt med flere av medlemmene våre i Paris, og mange er i sjokk. Mange var i nærheten av der det skjedde, for dem var det bare viktig å komme seg i hus. Det er en krevende situasjon, siden vi vet så lite. Jeg anbefaler alle om å gi beskjed at de er trygge, sier Aure.

Les mer: Slik var terrornatten i Paris

- Berørt oss mest på det psykiske

ANSA har en sosialrådgiver som kan ta imot henvendelser på telefon fra studenter og bekymrede foreldre. Samtidig har organisasjonen et samarbeid med Sjømannskirken i Paris som holder åpent for alle i dag. Hovedsakelig er det Sjømannskirken som tar av seg krisehåndteringen, men ANSA tar heller av seg informasjonsformidling.

- Vi har gitt informasjon til våre medlemmer om at det er mulig å dra dit. Vi har også en studentprest som vi samarbeider med, og han kan man ta kontakt med om man ønsker å prate med noen, forteller Aure.

Paris er en populær by å utveksle til for norske studenter. Det er ikke lenge siden terrorangrepet på Charlie Hebdo i januar. Om nattens terrorangrep vil påvirke norske studenter til å ikke utveksle til Paris, vil ikke Aure spekulere i.

Les også: Vil legge ut kondolanse-protokoller i Trondheim

Les også: IS-jubel på nett for terrorangrepet i Frankrike

Sterkt samhold

Jelena Mandic sitter i hovedstyret til ANSA, bor selv i Paris og er student i byen. Hun har også ansvar for å følge opp norske studenter i Frankrike.

- Det er vanskelig å sette ord på dette. Vi er flinke til å ta vare på hverandre, og de norske studentene er trygge. Det har berørt oss mest på det psykiske. Nettverket mellom de norske studentene er sterkt, og jeg tror samholdet vil bli enda sterkere de neste dagene, sier hun.

Hun understreker at alle studenter kan ta kontakt med ANSA for å prate. Selv om Sjømannskirken holder åpent, skal Mandic være hjemme.

- Jeg bor på et internasjonalt campus. Vi skal heller samles her og være sammen som venner, og følge med på situasjonen. Jeg er litt usikker på om noen drar til Sjømannskirken, det ligger litt utenfor sentrum, forteller hun.

Les også: Dette er Europas terroraksjoner

Les også: Her skjedde angrepene i Paris

Vil ikke være alene nå

Student ved NTNU, Yngvild Næss Trøan, bor for tiden i Paris og er praktikant hos Fransk-Norsk handelskammer. Hun befant seg på en bar i sentrum av Paris da eksplosjonene startet, og opplevde gårsdagens terrorangrep som kaotisk.

- Jeg satt i en bar og ventet på en venn, og plutselig hører jeg at noen snakker om eksplosjoner. Det var lenge usikkert om vi skulle dra ut, eller bli i baren. Vi hørte om nye angrep hele tiden, og det var ikke helt umulig at terroristene skulle komme til baren. Jeg satt der i et par timer, før jeg tok metroen hjem. Det var veldig folketomt for å være midnatt på en fredagskveld. Det er uvirkelig det som har skjedd, forteller Trøan, som bor i bydel 12.

Trøan har bodd i Frankrike i over ett år, og opplevde Paris dagene etter terrorangrepet på Charlie Hebdo.

- Jeg husker at det var mer kontroller av vesker og lignende når man skulle inn i offentlige bygninger. Men så roet det seg ned og det ble mindre kontroller. Man kom tilbake til en normalsituasjon, og tenker at det ikke kan skje igjen. Der tar man feil, sier hun.

Trøan har også fått opplysningene fra ANSA om at Sjømannskirken er åpen, men er fremdeles litt i tvil om å dra.

- Jeg vil skaffe meg oversikt på situasjonen, men jeg er ikke nervøs. Jeg vil heller komme meg ut å se folk enn å bli klistret foran TV-en. Det er heller ikke bra. Man vil ikke være alene nå, men mange metrostasjoner er stengt. Vi fikk også nummeret til en studentprest vi kunne prate med, sier Trøan.

Les også: Franske skistjerner i sjokk etter terroren

Les også: De vil at vi skal hate (KREVER INNLOGGING)

Har Charlie Hebdo-terroren i ryggmargen

Daglig leder og prest i Sjømannskirken i Paris, Ola Johannes Jordal, sier de skal holde kirken åpen i hele dag.

- I dag har vi hatt mer kontakt over telefon og Facebook. Vår oppgave er å skape trygghet og være et sted hvor folk snakke om det vanskelige. Det er mye følelser, særlig fordi folk fremdeles har Charlie Hebdo-terroren i ryggmargen, sier Jordal.

Jordal forstår at mange norske studenter er oppbrakt.

- Jeg vet noen var på fotballkampen i går, og da har man vært i nærheten av det. Da er det viktig å snakke om det og ikke sitte alene med tankene sine, forteller han.

Han sier Sjømannskirken legger ut oppdateringer på sine facebooksider og at nordmenn i Paris kan følge med på situasjonen der.

Adresseavisen kommer ut med ekstra e-avis.

Vil ikke være alene: Yngvild Trøan Ness vurderer å dra til Sjømannskirken i Paris for å være med andre. Foto: Privat
Vanskelig å finne ord: Jelena Mandic synes det er vanskelig å sette ord på det som har skjedd. - Det har berørt oss mest på det psykiske, sier hun. Foto: Privat
Må snakke om det vanskelige: Prest Ola Johannes Jordal sier nordmenn kan komme til kirken for å prate om det vanskelige. Foto: Sjømannskirken i Paris