Sammen med FpU-leder Himanshu Gulati representerte Solvik-Olsen ledelsen i partiet på en pressekonferanse tirsdag. Han trakk først fram det gode resultatet de borgerlige fikk ved stortingsvalget, og at Frp nå er svært nær en deltakelse i en flertallsregjering.

– Det er store sjanser for at vi får en finansminister og en energi- og oljeminister fra Frp. Da er det viktig at disse personene kan diskutere de viktige sakene, og ikke disse feilaktige oppfatningene, sa Solvik-Olsen til de fremmøtte, som i all hovedsak var utenlandske pressefolk.

– Husker ikke Breivik

Nestlederen trakk også opp hovedlinjene i partiets historie, og understreket at partiet ønsker en strengere innvandringspolitikk, men at det ikke er imot innvandring. Solvik-Olsen var selv medlem av Oslo Frp da massemorderen Anders Behring Breivik var medlem, men husker ingenting av ham.

– Det er vanskelig å se hvorfor han kom inn i partiet, men lett å se hvorfor han forsvant. Det fins ikke grobunn for hans ideer i vårt parti, sa Solvik-Olsen, som med dette håper å få satt et punktum for saken i utenlandske medier.

– Elsk oss eller hat oss, men gjør det på riktig grunnlag, ba nestlederen.

LES OGSÅ. Frp inviterer til internasjonal pressekonferanse

– Breivik blir brukt som en Norge-knagg

Journalist Björn Lindahl, svensk frilanser som har bodd i Norge i mange år og sitter i styret for Utenrikskorrespondentenes forening i Norge, mener at norsk presse ikke forstår hvor stor Breivik-saken er i utenlandske medier.

– Alt som skrives om Norge har Breivik som en slags inngangsport, sier han.

Lindahl spurte Solvik-Olsen om partiet angret på bruken av ordet «snikislamisering», og mente han langt på vei fikk et klart svar.

Nestlederen i Frp mente at bruken av ordet var tatt ut av sin sammenheng, men innrømmet at det var et «dårlig bruk av ordet».

– Det dreide seg om eldrehjem der det ble krevd at kunstverk med griser som motiv skulle fjernes. Vi har mange muslimer i vårt parti, noe vi neppe kunne hatt hvis vi var muslimfiendtlige, påpeker han.

Fpu-leder Himanshu Gulati pekte på at partiet ikke kunne hatt medlemmer fra så mange land hvis det virkelig var innvandringsfiendtlig.

Tybring-Gjedde

Også uttalelser fra Frps fylkesleder i Oslo, stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde, ble brakt fram av utenlandske journalister.

Tybring-Gjedde er kjent blant annet for å ha kalt Groruddalen som en «enklave uten etniske nordmenn» og påstanden om at flertallet av innbyggerne i Oslo vil være asiater eller afrikanere innen 2050 dersom innvandringspolitikken ikke innstrammes.

Uttalelsene hans ble ikke kommentert av verken Solvik-Olsen eller Gulati, mens valgforsker Frank Aarebrot, som også var til stede på pressekonferansen, ikke var i tvil om svaret .

– Jeg er helt enig i at dette er klart fremmedfiendtlig, og det må være et problem for partiet i forhold til den linjen som Solvik-Olsen står for, mente Aarebrot.

De to Frp-toppene fikk ellers støtte på flere punkt fra Aarebrot, som er professor i sammenlignende politikk. Han mente det var urettferdig og direkte galt å koble Frp med Anders Behring Breivik, selv om terroristen en periode var medlem av partiet.