Kinas utenriksdepartement oppfordrer gruppa, som ledes av parlamentarikeren Peter Heidt fra liberale FDP, om å «umiddelbart stanse samhandlingen med separatistiske krefter som jobber for uavhengighet i Taiwan».

Departementet oppfordrer videre tyskerne til å ikke sende «feil signaler» og til å rette seg etter det såkalte «ett Kina-prinsippet».

– Taiwan er en uavhendelig del av det kinesiske territoriet, heter det i uttalelsen, der Taiwan videre gis skylda for den økte spenningen i regionen.

– Meningsløst

– Beijings protest er meningsløs. Taiwan er en suveren stat. Den parlamentariske utvekslingen med andre land er helt berettiget. De kommer til Taiwan fordi de støtter oss, kontrer Hung-Lu Chang, som leder den taiwansk-tyske parlamentariske vennskapsforeningen.

De seks folkevalgte sitter i menneskerettskomiteen i den tyske nasjonalforsamlingen. De ankom Taiwan søndag og blir i fire dager. En annen delegasjon fra nasjonalforsamlingen besøkte øya tidligere i oktober.

Scholz til Kina

Mandag ble gruppa tatt imot av Taiwans president Tsai Ing-wen i Taipei. Kina motsetter seg all offisiell kontakt mellom Taiwan og andre land, fordi de regner den selvstyrte øya som del av sitt territorium.

Det kinesiske kommunistpartiet vedtok i helgen at Taiwan ikke kan bli uavhengig. Beijing har sverget å hindre at øya blir offisielt uavhengig, med makt om nødvendig.

Tysklands statsminister Olaf Scholz skal besøke Kina i november sammen med en næringslivsdelegasjon. Han blir den første regjeringssjefen i et EU-land som besøker Kina siden 2019.