Målingen er gjennomført av Panelbase for den avisen The Sunday Times og viser at 44 prosent av de spurte motsetter seg folkeavstemning. 43 prosent svarer at de er i favør av folkeavstemning, melder nyhetsbyrået Press Association.

Hver tiende som er blitt spurt, svarer at de verken støtter eller motsetter seg at en slik folkeavstemning skal finne sted, mens 3 prosent svarer at de ikke vet hva de skal mene om saken.

Målingen er gjennomført blant 1.010 spurte i forrige uke, før Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon tirsdag sa at hun ønsker å gjennomføre folkeavstemning 19. oktober 2023.

På målingen svarer 48 prosent at de vil støtte skotsk uavhengighet. Men nesten 47 prosent mener at Skottland fortsatt bør være del av Storbritannia. 5 prosent har ikke gjort seg opp noen mening i saken.

Den britiske regjeringen har så langt ikke gitt samtykke til at en folkeavstemning om uavhengighet kan gjennomføres. Folkeavstemningen om uavhengighet i 2014 var den første og eneste, har regjeringen i London uttalt.

Sturgeon sa tirsdag at hun vil be den britiske høyesteretten om det er juridisk grunnlag for å gjennomføre ny folkeavstemning uten godkjenning fra regjeringen i London.

I folkeavstemningen i 2014 stemte 55 prosent av skottene for fortsatt union med Storbritannia.