Det brøt ut tidvis panikk blant passasjerene da et fly på vei til Værnes og Ålesund tok fyr på rullebanen i Antalya. Blant passasjerene var Ole Einar Marken.

- Jeg sitter og går gjennom hendelsene selv, og jeg ser også at folk rundt meg begynner å få litt reaksjoner, forteller Marken.

Når adressa.no prater med Marken har det gått noen timer siden brannen, og medpassasjerene har hatt tid til å tenke over det som har skjedd.

- Enkelte gråter rundt meg og sier at det ikke er aktuelt for dem å reise med noe annet enn et norsk fly. Andre har lagt seg ned og er likbleke, mens barna som er her er utslitte, forteller Marken.

Viggo Skålsvik, som også var om bord på flyet, forteller også om sterke reaksjoner blant passasjerene etter evakueringen.

- Folk er redde og paniske. Barn gråter, sier han til adressa.no.

Vil ikke ta fly tilbake

Rundt han går praten om hvordan folk skal forholde seg til alternativene. Like før klokken 08.00 tok et nytt fly av med retning Norge. Dette flyet er fra samme selskap som det som tok fyr, og flere uttrykker at de ikke stoler nok på besetning og selskap til det er aktuelt.

Operation manager i Detur, Fatih Fadir, forteller at fire personer ikke ville ta flyet tilbake til Norge søndag morgen.

- Brøt ut panikk

Marken satt midt mellom nødutgangene over vingen og den bakre nødutgangen. Følgelig var han en av dem som hadde lengst vei ut. Han ble skremt over reaksjonene til enkelte mens evakueringen pågikk.

- Det brøt ut panikk hos enkelte, og spesielt hos voksne menn. Jeg så blant annet en som skjøv bort en unge og holdt på å trampe ned en dame, sier han.

Han valgte selv å trekke til den bakre nødutgangen siden røyken kom forfra.

- Dårlig med informasjon

Flere passasjerer, deriblant Viggo Skålsvik, har uttrykt til adressa.no at de er misfornøyde med håndteringen. Både fra besetningen i flyet, og fra pakkereiseselskapet Detur.

- Da vi kom ut av flyet syns jeg vi ble stående farlig nært flykroppen. Besetningen ble også stående for seg selv og foretok seg ingenting. Når vi kom inn var det også veldig dårlig med informasjon, sier Marken.

Vitner forteller til adressa.no at flere personer skal ha pådratt seg skader da de måtte hoppe ned fra vingene.