De foreløpige resultatene for samtlige kommuner i Midt-Norge er klare. Det er klokka 10.30 tirsdag formiddag ingen som har et endelig valgresultat klart, men de fleste kommunene er over 95 prosent i stemmeopptelling.

Vi kommer fortløpende til å oppdatere både fylker, mandatfordelinger innad i fylkene samt stemmene for hver kommune i trøndelagsfylkene og Nordmøre utover kvelden.

Et av de mer kuriøse valgresultatene finner du i Sør-Trøndelag. I Midtre Gauldal er det ingen vinner, men delt seier mellom Ap og Sp.

Bla deg nedover for å finne ditt fylke og din kommune.

Her kommer resultatene fortløpende:

Nord-Trøndelag

Fylke:

Se full oversikt her.

Fylke mandat:

Se full oversikt her.

Flatanger

Senterpartiet gjør et kjempevalg, og er største parti med 25 prosent av stemmene. Det er en oppgang på 9,7 prosentpoeng. Arbeiderpartiet går kraftig tilbake, og får 24,1 prosent. Dette er resultatet når 99,8 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Fosnes

Senterpartiet blir største parti med 35 prosent av stemmene. SV gjør imidlertid et kjempevalg, og blir nest største parti med 19,7 prosent. Det er en oppgang for partiet på hele 16,8 prosentpoeng fra forrige stortingsvalg. Arbeidepartiet går ned med hele 14,9 prosentpoeng, til 18,5 prosent. Dette er resultatet når 99,8 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Frosta

Arbeiderpartiet blir største parti med 27,1 prosent av stemmene, selv om partiet gjør et dårligere valg enn i 2013. Senterpartiet er nest største parti med 26,4 prosent av stemmene. Høyre får 19,7 prosent av stemmene. Dette er resultatet når 99,8 prosent av stemmene er talt opp.

I denne kommunen var det nesten dødt løp mellom Ap og Sp.

Se full oversikt her.

Grong

Senterpartiet går frem hele 8,4 prosentpoeng fra forrige stortingsvalg, og blir største parti med 34,8 prosent av stemmene. Arbeiderpartiet går 9,1 prosentpoeng tilbake, og ender på 31,8 prosent. Høyre blir tredje største parti med 11,7 prosent av stemmene. Dette er resultatet når 99,8 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Høylandet

Senterpartiet gjør et kanonvalg med 47,6 prosent av stemmene. Det er en oppgang på hele 12,3 prosentpoeng fra forrige stortingsvalg. Arbeiderpartiet går kraftig tilbake, og får 35,7 prosent av stemmene. Høyre er tredje største parti med 5,2 prosent av stemmene. Dette er resultatet når 99,8 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Inderøy

Til tross for en tilbakegang på 9,6 prosentpoeng fra forrige stortingsvalg, blir Arbeiderpartiet største parti med 32,2 prosent av stemmene. Senterpartiet går betydelig frem, og blir nest størst med 30,3 prosent av stemmene. Høyre er tredje største parti og får 12,1 prosent. Dette er resultatet når 99,8 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Leka

Senterpartiet får hele 53,8 prosent av stemmene, en fremgang på ikke mindre enn 12,5 prosentpoeng fra forrige stortingsvalg. Arbeiderpartiet blir nest størst med 25,7 prosent, mens Fremskrittspartiet blir tredje størst med 6,8 prosent. Dette er resultatet når 99,8 prosent av stemmene er talt opp.

Her stemte over halvparten på et bestemt parti.

Se full oversikt her.

Leksvik

Arbeiderpartiet blir største parti med 27,5 prosent av stemmene. Dette til tross for at partiet går tilbake med 4,5 prosentpoeng sammenlignet med forrige stortingsvalg. Senterpartiet går frem, og blir nest største parti med 24,4 prosent. Høyre er tredje største parti med 19 prosent av stemmene. Dette er resultatet når 99,8 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Levanger

Selv om Arbeiderpartiet går 5,5 prosentpoeng tilbake fra forrige stortingsvalg, blir partiet størst med 36,7 prosent av stemmene. Senterpartiet går tilsvarende frem, og får 20,8 prosent av stemmene. Høyre blir tredje største parti med 14,1 prosent av stemmene. Dette er resultatet når 95,1 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Lierne

Senterpartiet får formidable 48,3 prosent av stemmene, etter en fremgang på 19,5 prosentpoeng fra forrige stortingsvalg. Arbeiderpartiet går 11,1 prosentpoeng tilbake og får 30 prosent av stemmene. Frp blir tredje største parti med 8,4 prosent. Dette er resultatet når 99,8 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Meråker

Arbeiderpartiet blir største parti med 35,3 prosent av stemmene. De går likevel tilbake med 7,8 prosentpoeng fra forrige stortingsvalg. Senterpartiet går frem 10,3 prosentpoeng og får 24,9 prosent av stemmene. Fremskrittspartiet blir tredje største parti med 13,8 prosent av stemmene. Dette er resultatet når 99,8 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Namdalseid

Nok en kommune hvor Senterpartiet går kraftig frem. Med et resultat på 41,8 prosent får partiet en fremgang på hele 14,8 prosentpoeng sammenlignet med forrige stortingsvalg. Arbeiderpartiet går 10,2 prosentpoeng tilbake, og får 26,3 prosent av stemmene. Høyre blir tredje største parti med 9,9 prosent av stemmene. Dette er resultatet når 99,8 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Namsos

Det største partiet blir Arbeiderpartiet med 38,8 prosent av stemmene. Dette til tross for en tilbakegang på 6,9 prosentpoeng fra forrige valg. Høyre går litt frem, og får 16,9 prosent av stemmene. Tredje største parti blir Senterpartiet med 13,9 prosent. Partiet har imidlertid en fremgang på hele 7,5 prosentpoeng fra forrige stortingsvalg. Dette er resultatet når 95 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Namsskogan

Selv om Arbeiderpartiet går tilbake med 9,8 prosentpoeng fra forrige stortingsvalg, blir partiet størst med 36,6 prosent av stemmene. Senterpartiet tar et kjempejafs, går 14,1 prosentpoeng frem og får 30,5 prosent av stemmene. Frp får 11 prosent av stemmene, like foran Høyre som tar 10,6 prosent av stemmene. Dette er resultatet når 99,8 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Nærøy

Senterpartiet vinner valget med 28,2 prosent av stemmene, etter å ha gått frem 8,4 prosentpoeng fra forrige stortingsvalg. Arbeiderpartiet får 25,3 prosent av stemmene, en tilbakegang på 9,5 prosentpoeng. Frp blir tredje største parti med 16,8 prosent av stemmene. Dette er resultatet når 99,8 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Overhalla

En kjempefremgang fra forrige stortingsvalg gjør at Senterpartiet blir største parti med 37,9 prosent av stemmene. Det er 13,6 prosentpoeng bedre enn ved forrige stortingsvalg. Arbeiderpartiet går 10,9 prosentpoeng tilbake, og ender med 31 prosent av stemmene. Frp blir tredje største parti og får 11,4 prosent av stemmene. Dette er resultatet når 99,8 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Røyrvik

En fremgang på 16,1 prosentpoeng fra forrige stortingsvalg sikrer Senterpartiet valgseieren med 39,1 prosent av stemmene. Arbeiderpartiet går hele 13,3 prosentpoeng tilbake, og får 32,3 prosent av stemmene. Høyre blir tredje største parti med 10 prosent av stemmene. Dette er resultatet når 99,8 prosent av stemmene er talt opp.

I denne kommunen gjorde dette partiet et kjempebyks.

Se full oversikt her.

Snåsa

Senterpartiet blir største parti med 45 prosent av stemmene. Det er en fremgang på 9,4 prosentpoeng fra forrige stortingsvalg. Arbeiderpartiet får 32,4 prosent av stemmene, en tilbakegang fra forrige stortingsvalg. Høyre blir tredje største parti med 8,1 prosent av stemmene. Dette er resultatet når 99,8 prosent av stemmen er talt opp.

Se full oversikt her.

Steinkjer

Arbeiderpartiet går kraftig tilbake fra forrige stortingsvalg, men blir likevel største parti med 35,1 prosent av stemmene. Tilbakegangen er på 8,7 prosentpoeng. Senterpartiet har fosset 9,8 prosentpoeng frem, og blir nest største parti med 29,4 prosent av stemmene. Høyre blir tredje største parti med 12,6 prosent av stemmene. Dette er resultatet når 99,8 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Stjørdal

Nord-Trøndelags største kommune i folketall har stemt frem Arbeiderpartiet som største parti, med 35,2 prosent av stemmene. Det er likevel en tilbakegang på 5,2 prosentpoeng fra forrige stortingsvalg. Høyre står på stedet hvil, og får 19 prosent av stemmene. Senterpartiet går frem, og får 15,3 prosent. Dette er resultatet når 99,8 prosent av stemmene er talt opp.

Stjørdal var kommunen hvor MDG gjorde det best i Nord-Trøndelag.

Se full oversikt her.

Verdal

Arbeiderpartiet blir største parti med 36,7 prosent av stemmene. Det er en kraftig tilbakegang fra forrige stortingsvalg, da oppslutningen var 11,4 prosentpoeng høyere. Senterpartiet går frem 11,2 prosentpoeng, og får 25,9 prosent av stemmene. Tredje største parti blir Høyre, med 13,8 prosent av stemmene. Dette er resultatet når 99,8 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Verran

Det største partiet blir Arbeiderpartiet. De går tilbake 6,6 prosentpoeng fra forrige stortingsvalg, og får i år 35,2 prosent av stemmene. Senterpartiet går frem hele 13,4 prosentpoeng, og får 27,8 prosent av stemmene. Frp blir tredje største parti med 12,7 prosent av stemmene. Dette er resultatet når 99,8 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Vikna

Kystkommunen har stemt Arbeiderpartiet frem som største parti med 27,9 prosent av stemmene. Fremskrittspartiet går 2,9 prosentpoeng frem fra forrige stortingsvalg, og får 20 prosent av stemmene. Tredje største parti blir Høyre, med 19,2 prosent av stemmene. Dette er resultatet når 99,8 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Sør-Trøndelag

Fylke:

Se full oversikt her.

Mandat fylke:

Se full oversikt her.

Agdenes

Senterpartiet fikk flest stemmer med 26,9 prosent. Ap er nede på 25,8 prosent. Dette er resultatet etter at over 99 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Bjugn

I Bjugn stikker Ap av med 29,7 prosent. Neste parti på lista er Høyre med 19,4. Her er det jevnt bak de to største. Frp får 18,6 prosent av stemmene og Sp får 18,3 prosent. Dette er resultatet etter at over 99 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Frøya

Arbeiderpartiet er størst med 36,3 prosent. Fremskrittspartiet er nest størst med 19,3 prosent. Dette er resultatet etter at over 99 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Hemne

Her stikker Arbeiderpartiet av med seieren og får 38,5 prosent, mens Senterpartiet ligger bak med 22,7 prosent. Dette er resultatet etter at over 99 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Hitra

På øykommunen tok Arbeiderpartiet seieren med 24,9 prosent. Høyre tar andreplassen med 21,3 prosent. Dette er resultatet etter at over 99 prosent av stemmene er talt opp.

Én av fem stemte på Frp i denne kommunen.

Se full oversikt her.

Holtålen

Sp ble vinneren med 40,7 prosent. Ap på andre med 35,3 prosent. Dette er resultatet etter at over 99 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Klæbu

Arbeiderpartiet er størst med 32,6 prosent. Høyre er på andreplass med 22,1 prosent. Dette er resultatet etter 95 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Malvik

Også i Malvik er det Ap som fikk mest stemmer med 35,5 prosent. Høyre innkasserer andreplassen med 21,7 prosent. Dette er resultatet etter 95 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Meldal

Arbeiderpartiet er størst med 39,6 prosent, mens Sp fikk 26,3 prosent. Dette er resultatet etter at over 99 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Melhus

Arbeiderpartiet er størst med 32,4 prosent og Høyre er på andreplass med 19,4 prosent. Senterpartiet har medvind og gikk frem 6,2 prosentpoeng til 16,9 prosent. Dette er resultatet etter 96 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Midtre Gauldal

Her er det ingen vinner, men Arbeiderpartiet og Senterpartiet deler førsteplassen med 31,9 prosent. Dette er resultatet etter at over 99 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Oppdal

Arbeiderpartiet er størst med 28,4 prosent, mens Sp fikk 25,9 prosent. Dette er resultatet etter at over 99 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Orkdal

Orkdal var lett match for Ap som endte med 36, 8 prosent. På andreplass kom Høyre, som er nesten jevnstore med Frp. Høyre får 17,2 prosent, mens Frp får 17,1. Dette er resultatet etter 95 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Osen

Her var det svært jevnt. Senterpartiet fikk 31, prosent, mens Ap fikk 30 prosent. Dette er resultatet etter at over 99 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Rennebu

Senterpartiet vinner med 31,7 prosent, og på andreplass finner vi Ap med 27,2 prosent. Dette er resultatet etter at over 99 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Rissa

I denne Fosen-kommunen var det Arbeiderpartiet som stakk av med flest stemmer. 24 prosent er likevel en nedgang på 5,4 prosentpoeng fra forige valg. Høyre gikk opp med 2,7 prosentpoeng, og endte hakk i hæl med 22 prosent.

Se full oversikt her.

Roan

Senterpartiet ble største parti med 30,7 prosent. Ap på sin side, fikk 24,4 prosent. Dette er resultatet etter at over 99 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Røros

Arbeiderpartiet fikk flest stemmer 41,3 prosent. Det er en liten nedgang på 3,6 prosentpoeng. Senterpartiet ble nest største parti med 19,0 prosent. De gikk frem med 7,3 prosentpoeng. Dette er resultatet etter at over 99 prosent av stemmene er talt opp.

Rødt gjorde det godt i denne fjellkommunen.

Se full oversikt her.

Selbu

Arbeiderpartiet fikk størst oppslutning med 36,8 prosent, og Senterpartiet er på slep med 23,3 prosent. Sp gjorde et byks med 7,7 prosentpoeng opp fra forrige stortingsvalg. Dette er resultatet etter at over 99 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Skaun

Arbeiderpartiet ble største parti med 30 prosent, mens Høyre kom på plassen bak med 18,5 prosent. Senterpartiet ligger hakk i hæl med 17,8 prosent. Dette er resultatet etter at over 99 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Snillfjord

Senterpartiet klarte seg godt med 34,5 prosent, en fremgang på 8,1 prosentpoeng fra forrige stortingsvalg. Arbeiderpartiet ble parti nummer 2 med 26,1 prosent. Dette er resultatet etter at over 99 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Trondheim

I den største kommunen i Trøndelag er det Ap som fikk flest av stemmene med 33,2 prosent. Det er en tilbakegang på 3,6 prosentpoeng fra 2013. Partiet på andreplass er Høyre med 22,1 prosent, som er en nedgang på 2,1 prosentpoeng fra forrige valg. Senterpartiet går mest frem med 2,8 prosentpoeng og havner på 5,3 prosent. Dette er resultatet når over 95 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Tydal

Senterpartiet er overlegent størst med 44,6 prosent. Ap på andreplass med 28,9 prosent. Dette er resultatet etter at over 99 prosent av stemmene er talt opp.

I denne jaktkommunen mistet Ap flest stemmer.

Se full oversikt her.

Ørland

I kampflybasens hjemland ble det flest stemmer til Høyre med 27,2 prosent. På andreplass kom Ap med 26,0 prosent. Dette er resultatet etter at over 99 prosent av stemmene er talt opp.

Her hadde Høyre flest stemmer i Sør-Trøndelag.

Se full oversikt her.

Åfjord

Senterpartiet er valgvinner 24,8 prosent. Det er 7,8 prosentpoeng over 2013-valget. På andreplass finner vi Arbeiderpartiet med 24 prosent. Dette er resultatet etter at over 99 prosent av stemmene er telt opp.

Se full oversikt her.

Nordmøre

Fylke:

Se full oversikt her.

Fylke mandat:

Se full oversikt her.

Aure

Senterpartiet tok et digert jafs av Arbeiderpartiet og vant valget med 27,6 prosent. Det er opp 10 prosentpoeng fra 2013. Arbeiderpartiet går ned med 7,5 prosentpoeng og havner på 23,5 prosent. Dette er resultatet når over 99 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Averøy

I denne kommunen vinner Arbeiderpartiet med 26,7 prosent. Fremskrittspartiet kommer på andreplass med 22,6 prosent. Dette er resultatet når over 99 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Eide

Med et kraftig hopp på 4,4 prosentpoeng sikrer Fremskrittspartiet 26,4 prosent. På andreplass er det Høyre med 24,1 prosent. Dette er resultatet når over 99 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Gjemnes

Senterpartiet er valgets soleklare vinner med 28,9 prosent. Ap med 19,5 prosent havner på andreplass. Dette er resultatet når over 99 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Halsa

Med 28,8 prosent er det Senterpartiet som blir vinneren i denne kommunen. Tett fulgt av Arbeiderpartiet med 26, 9 prosent. Dette er resultatet når over 99 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Kristiansund

Arbeiderpartiet er størst med 29,4 prosent. Valgets virkelige vinner i denne kommunen er Senterpartiet som går frem med 13,8 prosentpoeng til 16,3 prosent. Dette er resultatet når over 99 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Rindal

Senterpartiet fikk hele 41,2 prosent av stemmene, mens Arbeiderpartiet landet på 29,8 prosent. De gikk tilbake 5,2 prosentpoeng fra forrige valg. Dette er resultatet når over 99 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Smøla

I denne kommunen er det Arbeiderpartiet som vinner til tross for at de går tilbake med 7,7 prosentpoeng. De havner på 27,8 prosent. Senterpartiet dobler nesten oppslutningen og får 22,9 prosent av stemmene. Dette er resultatet når over 99 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Sunndal

Selv om Ap ikke lenger har fått halvpartene av stemmene, er de suverene valgvinnere med 46,3 prosent. Sp følger etter med 15,4 prosent. Dette er resultatet når over 99 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Surnadal

Arbeiderpartiet vinner med ganske knapp margin og lander på 34,7 prosent. Andreplassen er Senterpartiet med 31,2 prosent. Dette er resultatet når over 95 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Tingvoll

Her er det Senterpartiet som kan glede seg over seieren etter å ha gått frem med 10,5 prosentpoeng. De ender med 29,3 prosent av stemmene. Ap kom på andreplass med 27,9 prosent. Dette er resultatet når over 95 prosent av stemmene er talt opp.

Se full oversikt her.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.