De melder en aktivistgruppe ifølge avisa The Guardian.

Mens de omfattende protestene fortsatte flere steder i Iran, talte den ultrakonservative presidenten til studenter ved Alzhara-universitetet i Teheran lørdag. Der fordømte han demonstrasjonene på sitt sedvanlige vis.

Samtidig viser en video som aktivistgruppa 1500tasvir har postet på Twitter, kvinnelige studenter som roper «Raisi, forsvinn» og «mullaer, forsvinn» idet presidenten besøker universitetsområdet.

Demonstrasjonene i landet startet for tre uker siden etter at den 22 år gamle Mahsa Amini døde i moralpolitiets varetekt etter å ha blitt pågrepet fordi hun ikke hadde dekket til håret sitt godt nok.

Fredag konkluderte iranske myndigheter med at Amini døde som følge av «lang tids sykdom», men det avviser familien hennes. Øyenvitner har fortalt at hun ble banket opp da hun ble pågrepet.

IHR: 185 drept

Protestene er de mest omfattende i landet på flere år, og ifølge den Oslo-baserte eksilgruppa Iran Human Rights er minst 185 mennesker drept siden protestene brøt ut.

Lørdag gikk arbeidere flere steder i Iran ut i streik samtidig som det brøt ut voldelige sammenstøt mellom politi og demonstranter flere steder i landet.

I Saqez, hjembyen til Amini, marsjerte kvinnelige studenter og skoleelever i gatene. Ifølge menneskerettsgruppa Hengaw viser videoer demonstrantene som synger og roper slagord som «Kvinne, liv, frihet» og viftet med hodesjalene sine som de hadde tatt av seg.

Raisi anklager USA

En annen video som Hengaw har publisert, viser skolejenter som roper de samme slagordene idet de går inn i en skolebygning i Sanandaj, hovedstaden i Kurdistan-provinsen.

Ved en viktig motorvei i Teheran hadde noen hengt opp et banner med teksten «Vi er ikke redde lenger».

Både president Raisi og Irans øverste leder, ayatolla Ali Khamenei, har anklaget USA og Israel for å nøre opp under de landsomfattende protestene.