Wang skal sammen med utenriksministrene fra Myanmar, Laos, Thailand, Kambodsja og Vietnam delta på et møte i det kinesisk-ledede samarbeidsrådet for Lankang-Mekong i byen Bagan.

Myanmars militærregime sier at møtet og de utenlandske ministrenes besøk er en anerkjennelse av regimets legitimitet, mens opposisjonen mener møtet er i strid med fredsbestrebelsene til ASEAN.

Det er uklart om Wang skal møte juntasjefen general Min Aung Hlaing. Sist han var i Myanmar, var tre uker før kuppet i fjor da han møtte Aung San Suu Kyi, som i dag sitter fengslet.

Kina er Myanmars viktigste handelspartner og en gammel alliert, og mange mistenker Kina for å ha støttet kuppet. Kina sier de ikke blander seg inn i andre lands indre affærer og har så langt ikke fordømt maktovertakelsen.

Myanmars militære tok makten fra den folkevalgte regjeringen til Suu Kyi i februar i fjor og ble straks møtt av omfattende demonstrasjoner og etter hvert væpnet motstand.

Ifølge en detaljert liste som Myanmars Hjelpeorganisasjon for politiske fanger har utarbeidet, er 2.053 sivile drept av de militære siden kuppet.