Kampen mellom Tyskland og Nederland ble avlyst tirsdag kveld. Ifølge tyske medier skulle politiet i Hannover har fått informasjon om konkrete trusler mot hele Hannover, skriver aftenposten.no.

Innenriks-og sportsminister Thomas de Maizière sa tipsene om trusler mot fotballkampen hadde forsterket seg utover ettermiddagen. Derfor anbefalte han at landskampen måtte avlyses – for å beskytte befolkningen.

Innenriksminister Boris Pistorius i delstaten Niedersachsen sa at det ikke er gjort pågripelser og at det ikke er funnet sprengstoff. Han sier at ryktene om at det er funnet sprengstoff i en ambulanse ikke stemmer.

Det kom frem på en pressekonferanse i kveld.LES OGSÅ: IS truer Washington

Tilbakeholden med informasjon

Innenriksministeren ville ikke gi detaljer om hvordan de hadde fått tipsene for å unngå å avsløre kilden.

– Vi hadde alle gledet oss til kampen. Men i en vanskelig situasjon som denne, må hensynet til menneskers sikkerhet gå foran, sa de Maizière.

Det var etteretningstjenesten og ministeren i felleskap som bestemte seg for å avlyse. Ifølge de Maiziere ble det gjort med tungt hjerte.LES OGSÅ: «Dypeste medfølelse med det franske folk»

LES OGSÅ: Fikk sjokk da jeg hørte på radio at en fra vårt nabolag sto bak terroren i Paris

Landslagstrener Joachim Löw hadde før kampen sagt at de ville spille for frihet og demokrati, et symbolsk viktig budskap etter det de opplevde på Stade de France på fredag.

Bussen med fotballagene ble stoppet ikke langt fra stadion.

Trusler fra islamistgruppe ikke bekreftet

Opplysninger fra nyhetsbyrået DPAs om at det er en islamistgruppe som står bak truslene mot Hannover er ikke offisielt bekreftet. Ingen skal være pågrepet.

Tidligere opplysninger om at det var funnet sprengstoff i en ambulanse ved stadion blir avkreftet av de Maizière.

- Vi har konkret bevis for at noen ville sprenge en gjenstand på stadion, uttalte Volker Kluwe, Hannovers politisjef, tidligere på kvelden.

Kampen ble søndag besluttet spilt som normalt i dag, på tross av terrorangrepene i Paris fredag.LES OGSÅ: - Til Norge med falske pass og dokumenter

Merkel skulle ha vært tilstede

Den tyske forbundskansleren Angela Merkel og to nederlandske ministre skulle ha deltatt på kampen. Igen av dem var kommet på stadion da kampen ble avlyst. Stadionet i Hannover var i ferd med å bli fylt opp da avlysningen ble kunngjort.

Det var allerede et massivt sikkerhetsoppbud i forbindelse med kampen, og politiet voktet stadion med tunge våpen. Biler i nærheten ble kontrollert, og områder utenfor stadion ble sperret av.

- Sikkerhet er alltid det viktigste. Dette er en frykt man alltid vil ha. Jeg stoler likevel på at politiet har gjort en riktig beslutning, sier Hannover-ordfører Stefan Schostock til Bild.

Var terrormål også fredag

Det tyske landslaget spilte også landskampen som var terrormål i Paris på fredag. De tyske spillerne overnattet på Stade de France som følge av terrorangrepene.

Terroristene som gikk til aksjon på Stade de France fredag kom seg ikke inn på stadion. Dermed ble sannsynligvis et svært alvorlig angrep avverget, ettersom flere titusener av tilskuere befant seg inne på stadion.

Konsert evakuert

I tillegg til landskampen ble også en konsert med bandet Söhne Mannheim evakuert. De siste opplysningene i tyske medier tilsier at konserten i TUI Arena, som har plass til rundt 14 000 publikummere, vil gå av stabelen som planlagt.

Hannovers politisjef Volker Kluwe sier at politiet rundt 15 minutter etter at dørene åpnet fant et «avgjørende bevis» for at bombetrusselen var reell.

Ingen kjøretøy får forlate området rundt stadion. Togtrafikken i området er også stanset, og folk er bedt om å ta seg hjem til fots. Foto: REUTERS / Fabian Bimmer / NTB scanpix
Stadionet i Hannover var i ferd med å bli fylt opp da avlysningen ble kunngjort. Foto: REUTERS / Fabian Bimmer / NTB scanpix