Adresseavisen har gått runden i lokalaviser, og dette er noe av det de melder om, to dager før stortingsvalget.

Sandberg (Frp) vs. Hitra-ordfører

I lokalavisa Hitra-Frøya har en krangel bølget frem og tilbake mellom Ap-ordfører Ole L. Haugen og fiskeriministeren fra Frp. Også Lars Haltbrekken (SV) har blandet seg inn. Kort sagt vil kystkommunen at det raskt innføres en produksjonsavgift på oppdrettsfisk, som betaling for bruken av kommunenes sjøarealer. Det kan bety store summer oppdrettskommuner som Hitra og Frøya. I debatten som fremdeles løper, har Sandberg kalt Haugen for «bløffmaker», mens Haltbrekken mener det bare kommer «rør» fra Frp-eren.

- Han sitter som leder for et nettverk for kystkommuner, og driver med bløff og fanteri, sa Sandberg til avisa.

- Jeg kjenner Sandberg til å være en grei og trivelig fyr, men av og til lar han temperamentet gå ut over seg, svarer Ap-ordføreren.

Ta minivalgomaten: Hvilken trøndersk toppkandidat støtter du?

Vil privatisere hele helsesektoren

I et leserinnlegg i lokalavisa Snåsningen skriver et lite parti om sine store visjoner:

- Uansett hvem som vinner valget, så vinner en sosialdemokrat. «De blå» forsyner seg mer av nasjonalformuen (rapper penger fra barna våre) for å finansiere velferdsstatens stadig høyere forbruk, skriver førstekandidat for Liberalistene i Nord-Trøndelag i leserinnlegget.

De vil på lang sikt skille staten fra helsesektoren, både økonomisk og administrativt.

Frp frykter for helsefortet på Hysnes

Tormod Overland (Frp) frykter at en Ap-ledet regjering etter stortingsvalget vil skvise ut private aktører som Unicare, som nylig har tatt over Hysnes helsefort.

- Fagforbundet, LO og Ap har i årets valgkamp gått hardt ut mot det de velger å kalle velferdsprofitører, sier Overland til Fosna-Folket.

- Dette er rett og slett bullshit, sier Aps Per Kristian Skjærvik.

Feil med tvang for Leka

54 prosent mener det er feil av Stortinget å bruke tvang for å slå sammen Vikna, Nærøy, Leka og Bindal, viser en meningsmåling Sentio har gjort for Trønder-Avisa. 33 prosent mener det var riktig.

Stortingsrepresentant Andre N. Skjelstad (V) forsvarer tvangsbruken: - For oss har det handlet om å rigge Ytre Namdal for framtida, ikke minst for næringslivet sin del, sier Skjelstad til avisa.

Sykehus sentralt under kjøpesenterdebatt

Fredag arrangerte LO fagpolitisk debatt på Namsos storsenter. Ap-kandidat Jorid Holstad Nordmelan (Ap) og toppkandidat Torgeir Strøm (SV) var enige med fagbevegelsen i det de ble spurt om, melder Namdalsavisa. De ble grillet blant annet om flytilbudet i distriktet, sykehuset i Namsos og sikring av full lønn under sykdom.

Elever i Kvål vil ha Sp og Krf

På Øya videregående skole i Kvål, rett sør for Trondheim, fikk Sp 31,8 prosent oppslutning. På andreplass kom Krf, deretter Rødt, skriver Trønderbladet.

Rekord i forhåndsstemming

Rekordmange har forhåndsstemt, det melder flere kommuner i Trøndelag, for eksempel Rennebu og Oppdal. Også i Trondheim og på landsbasis meldes det om rekordmange forhåndsstemmer.

Les også alle sakene om stortingsvalg 2017

Les mer: Slik vil partiene redusere forskjellene i Norge

Les mer: Mathias er blitt mobbet. Han har ikke lenger tro på politikerne