Miljø: –Det ser jeg ikke som noe problem. Det vi på borgerlig side ble enige om på klima i Stortinget var ikke mindre ambisiøst enn klimaforliket, sier stortingsrepresentant, Tord Lien.

Asyl: Det framholdes at Frp må få aldersgrense på familiegjenforening til 24 år – noe Venstre skal kunne gå med på, fordi det vil forebygge tvangsekteskap. Lukkede asylmottak blir viktig for Frp. Trond Åm i Venstre tror saken blir vanskelig, men:

–Samtidig har for eksempel Sandberg sagt at Norge bør ta i mot flere kvoteflyktninger fra FN. Frp har også sagt at de ønsker raskere saksbehandlingstid for å hindre fremtidige asylbarn. Kanskje de da kan gå med på å la dagens asylsbarn få bli, undrer Åm. Stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad sier det slik:

–Vi er alle enige om at vi må bli hardere mot de harde og mjukere mot de mjuke. At asylbarna får bli ser jeg for meg som et godt kompromiss.

Lofoten/Vesterålen og Senja: Venstres Alfred Bjørlo peker på Lofoten/Vesterålen som den viktigste saken av alle.

–Den er ekstremt viktig, sier han.

–Investeringsnivået på sokkelen er brutalt høyt, så haster det virkelig å få åpnet Nordland 7? Men dette kan jeg ikke si, da blir jeg skutt, sier en Frp-kilde.

Uhjelp: Frp er innstilt på å komme KrF i møte, men vil ha en dreining på hva man bruker pengene på.

Bioteknologi: Viktig sak for KrF. Frykt i Frp/Høyre for at KrF vil få gjennomslag slik at stamcelleforskning vil lide.

Alkoholpolitikk: Tøft tema, sies det fra flere hold.

–Det forhenget som henger over ølene kl 18 på lørdag skal vekk. På den annen side, hvem kan bryte regjeringsforhandlinger fordi det forhenget skal bort, spør en Frp-kilde.

Handlingsregelen: 4 prosent-grensen kan godt ligge der, sier flere Frp-kilder. For egentlig er handlingsrommet gigantisk, og det vil bli større. Jens Stoltenberg bruker bare 3,7 prosent nå. Flere peker på at den virkelige uenigheten i den økonomiske politikken vil gå på hva slags type skatteletter man skal ha.

Bompenger: –Dette blir tøft. Men det viktigste er å bygge vei og baner, så får bommene heller stå. Dette er grasrota forberedt på, sier Frp-kilde.