Den proukrainske militsen sa søndag at den var villig til å overlevere to russiske soldater gruppen hadde tatt til fange i Belgorod-regionen, rett ved grensa til Ukraina.

Men da den russiske guvernøren Vjatsjeslav Gladkov ikke møtte opp til det avtalte møtestedet søndag kveld, melder den proukrainske militsen at de russiske fangene i stedet vil bli transport til Ukraina.

Militsen, som kaller seg Russisk frivillighetskorps, sa i utgangspunktet at den var villig til å foreta en fangeutveksling hvis Gladkov møtte dem i landsbyen Novaja Tavolzjanka før klokka 17 lokal tid.

Møtte ikke opp

Guvernøren uttalte at han ville møte gruppen søndag kveld. I en melding på Telegram svarte Gladkov at det eneste som forhindrer ham fra å forhandle om gislene, var at de kunne være døde.

– Men dersom de ikke er det, så vil jeg være ved grenseovergangen ved Shebekino mellom 5 og 6. Jeg garanterer for sikkerheten, skriver Gladkov.

Men ifølge militsen dukket aldri Gladkov opp til avtalt tid.

Meldinger om konfrontasjon

I stedet kom det på samme tid nyhetsmeldinger fra russiske kilder som oppga at det hadde vært en konfrontasjon med det som ble omtalt som ukrainske sabotører i Novaja Tavolzjanka, like ved det aktuelle grenseområdet.

– Fienden ble truffet av artilleri. Fienden spredte seg og trakk seg tilbake, skriver den russiske hæren i en uttalelse om hendelsen.

Ettersom den russiske guvernøren ikke møtte opp, sier den russiske militsen at den i stedet vil sende fangene til Ukraina.

– Vi har bestemt at disse karene vil bli overført til Ukraina for utveksling, sier en mann på en video som ble lagt ut på Telegram.

Ukraina avviser innblanding

Det er to grupper som kaller seg henholdsvis Legionen for frihet for Russland og Russisk frivillighetskorps, som hevder de står bak meldingen som søndag ble lagt ut på Telegram.

Belgorod ligger på russisk side, like ved grensen til Ukraina. Den siste tiden har angrepene mot fylket blitt kraftig trappet opp.

Russland anklager Ukraina for å stå bak, mens Ukraina avviser at de er direkte innblandet i angrepene og peker i stedet på de russiske gruppene, som er basert i Ukraina.