– Jeg tror dette bare er spekulasjoner. Jeg tror det siste statsministeren vil er å utsette brexit. Jeg tror hun vil ha det unnagjort før neste valg, sier Peter Bone i Det konservative partiet, til avisen The Independent.

Han understreker at både han og andre brexit-tilhengere vil gjøre alt de kan for at prosessen ikke skal bli utsatt.

Artikkel 50

Sunday Times skriver at ministre har advart ledelsen i bymyndighetene i London om at utmeldingen kan ta lengre tid enn ventet. For at Storbritannia skal forlate unionen må artikkel 50 i Lisboa-traktaten aktiveres, noe som setter i gang en to år lang prosess før landet er ute av unionen.

Tidligere har regjeringen sagt at det vil skje tidlig neste år.

– Regjeringsmedlemmer tenker nå at aktiveringen kan bli utsatt til høsten 2017, sier en London-kilde til avisen.

Utfordringer

I tillegg til at artikkel 50 må aktiveres, må regjeringens nye kontorer for brexit og internasjonal handel være ferdig etablerte.

– De har ikke på plass infrastrukturen for menneskene de må ansette, sier en ikke-navngitt kilde som har hatt flere møter med to ikke-navngitte ministre.

Sunday Times' kilde opplyser også om «enkelte utfordringer» knyttet til tidsplanen for valgene i de to mektige EU-landene Tyskland og Frankrike, som blir viktige motparter i forhandlingene.

– Du kan ikke forhandle når du ikke vet hvem du forhandler med, sier kilden.

Viderefører midler

Uavhengig av når Storbritannia forlater EU, lover den britiske regjeringen å videreføre midler til landbruk, infrastruktur og forskningsprosjekter som i dag får støtte av EU, fram til 2020.

Finansminister Philip Hammond sa lørdag at han ønsker å berolige om at pengestøtten kommer til å bli videreført. Han skriver derfor ut en finansieringsgaranti som vil koste skattebetalerne rundt 47 milliarder kroner årlig dersom Storbritannia går ut av EU. Den vil hjelpe til med å sikre «stabilitet og sikkerhet», sier Hammond.